TT-netværk i Billund og Horsens på tirsdag

De næste par uger lægges 3G netværkene hos Telia og Telenor sammen i Billund og Horsens. Telenor ender med dobbelt så mange master som før. (opdateret)

TT-netværk i Billund og Horsens på tirsdag

Så er det blevet tid for Billund, Horsens og omegn at få lagt Telias og Telenors 3G netværk sammen. Kunderne i regionen vil vågne op til en markant bedre 3G dækning idet der sker en fordobling af antallet af 3G-mobilmaster skriver Telenor.

Sammenlægningen starter i Billund og i området syd for Horsens hvor man fra på tirsdag vil opleve forbedret 3G dækning. Beboere i Horsens by, Vejle og Odder må vente en ekstra uge til tirsdag den 21 januar.

Nettet kan i området virke mindre stabilt end det plejer i dagene efter sammenlægningen idet teknikerne skal efterjustere antennerne, desuden afbrydes 3G dækningen i nogle få timer om natten mens sammenlægningen eksekveres.

Sammenlægningen af de to netværk er snart en realitet i hele jylland, Hammel, Skanderborg og Aarhus udgør det sidste stop i uge 6 og 7. Telenor har i stil med tidligere sammenlægninger lavet en oversigt over forbedringerne, se dem her:

TT netværk Billund før
Telenor 3G signalstyrke i Billund før sammenlægningen

Ændring i signalstyrke

Telenor har udarbejdet nogle fine kort over hvordan signalstyrken har ændret sig i de pågældende områder. Disse billeder skal dog ikke forveksles med de normale dækningskort som udbyderne har på deres hjemmeside, idet de udelukkende fokuserer på signalstyrke og er uden 2G og 4G dækning.

Blå farve betyder 3G indendørsdækning
Rød betyder 3G ”in car”-dækning (altså dækning i bil)
Grøn betyder 3G udendørsdækning.

TT Telia Billund
TT netværksforbedringer hos Telia i Billund, Give og omegn.

Øget dækning også hos Telia

Også i Telias del af netværket vil man kunne opleve forbedringer både hvad angår geografisk og demografisk dækning.

Billederne her viser antallet af nye master som Telias kunder får glæde af, samt anslår hvor meget dækningen i områderne er forbedret.

Flere nyheder om emnet

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 19/12/2013 blev sagen bragt videre med artiklen Danskernes ønske til julemanden: Bedre telefondækning – Historien finder du her. De sidste nyheder om temaet finder du her.