TT-netværk i Skanderborg, Ebeltoft, Hammel og Mårslet i morgen

Snart er hele Jylland dækket af det nye TT-netværk, tilbage står kun Århus som sidste stop.

TT-netværk i Skanderborg, Ebeltoft, Hammel og Mårslet i morgen

I morgen vågner borgerne i Skanderborg, Hammel, Mårslet og Ebeltoft op til en stærkt forbedret 3G dækning på Telias og Telenors netværk. I alt fordobles antallet af 3G master næsten for Telenors vedkommende, en stigning fra 81 til 160 master, altså 97 procent flere master i området.

Nettet kan i området virke mindre stabilt end det plejer i dagene efter sammenlægningen idet teknikerne skal efterjustere antennerne, desuden afbrydes 3G dækningen i nogle få timer om natten mens sammenlægningen eksekveres.

Med disse byer færdiggjort, mangler nu kun Århus før hele Jylland er dækket af det sammenlagte 3G netværk.

Skanderborg før TT-netværk
3G signalstyrke i området før sammenlægningen.

Ændring i signalstyrke

Telenor har udarbejdet nogle fine kort over hvordan signalstyrken har ændret sig i de pågældende områder. Disse billeder skal dog ikke forveksles med de normale dækningskort som udbyderne har på deres hjemmeside, idet de udelukkende fokuserer på signalstyrke og er uden 2G og 4G dækning.

Blå farve betyder 3G indendørsdækning
Rød betyder 3G ”in car”-dækning (altså dækning i bil)
Grøn betyder 3G udendørsdækning.

Historien efterfølgende

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 10/1/2014 gik vi videre med artiklen; TT-netværk i Billund og Horsens på tirsdag – Den videre beretning kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.