Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TT-netværket dækker hele Jylland efter tirsdag

TT-netværket dækker hele Jylland efter tirsdag

Tirsdag morgen kan aarhusianerne vågne op til forbedret TT-netværk, der fuldender sammenlægningen for jyderne.

Telia og Telenor arbejder på højtryk for at skabe Danmarks mest finmaskerede 3G netværk. De er kommet rigtig langt i arbejdet, og nu er turen kommet til Aarhus og omegn. Det skriver Telia.

Aarhus fuldender sammenlægningen for jyderne

Telia oplyser, at arbejdet natten til tirsdag i Aarhus-området markerer en milepæl for projektet, da det betyder, at Jylland herefter er fuldt dækket af det såkaldte “TT-netværk”(Telia-Telenor), der betyder langt bedre dækning for deres kunder.

-”Vi er utrolig stolte af snart at kunne præsentere kunderne for, hvad der unægtelig vil blive Danmarks mest fintmaskede netværk, og alene i området i og omkring Aarhus N forventer vi at dække 23 % flere af beboerne med indendørs 3G og udvide den geografiske dækning med 8 %. Udover en bredere dækning vil kunderne også mærke forskel i kvaliteten af netværket – fx færre afbrudte opkald – samt mere kapacitet, hvilket giver en langt bedre oplevelse med data via smartphones, tablets og laptops med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, der er netværksspecialist i Telia.

Telia oplyser også, at sammenlægningen er et stort arbejde, som blandt kræver, at de enkelte master sættes ud af drift for en kort periode, hvilket også er grunden til, at arbejdet foregår om natten.

-”Et netværk er ikke bare ’plug-and-play’, og det er langt mere komplekst, end hvad man kan koge ned til antallet af master. Derfor arbejder vi efter en lang tjekliste, som favner både dækning, samtalekvalitet og oplevelsen med data. På den måde sikrer vi, at kundeoplevelsen som helhed forbedres i de enkelte områder, efterhånden som vi ruller ud,” siger Heine Wieben Rasmussen.

I følge udmeldingen så afsluttes sammenlægningen af 3G-netværkene i næste uge, hvor de slås sammen i Aarhus, Aarhus N, Frederiksbjerg, Højbjerg, Tilst, Brabrand, Åby, Hasle, Vejlby Risskov og omegn natten til tirsdag.

På Telias hjemmside finder vi også overstående illustration, der bekræfter, at sammenlægning er tæt på at være komplet i hele landet.

Kilde: Telia

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies