TT-netværket dækker nu hele Nordjylland

Telia og Telenors nye samlede 3G netværk udvider med hele nord- og nordvestjylland.

TT-netværket dækker nu hele Nordjylland

Telenor og Telia er i øjeblikket i gang med en landsdækkende sammenlægning de to teleselskabers 3G netværk, og processen foregår i hastigt tempo.

Natten til den 27. august kom turen til Nord- og Nordvestjylland, hvor indbyggerne i Hjørring, Jammerbugt, Thisted og Brønderslev kommuner samt indbyggerne på på Mors kunne vågne op til stærkt forbedret mobildækning fra Telia og Telenor.

 – Telia og Telenor-netværket: Se tidsplanen her

Sammenlægningen af de to 3G mobilnetværk betyder, ifølge en pressemeddelelse fra Telenor, at Telenors kunder fra 27. august har adgang til hele 68 procent flere 3G mobilmaster svarende til 186 ekstra 3G mobilmaster.

Læsø blev ikke glemt

Nattens sammenlægning er dog ikke den eneste gode nyhed til indbyggerne i Nordjylland.

I sidste uge blev 3G dækningen således kraftigt forbedret i store områder i og omkring Skagen, Frederikshavn og Dronninglund samt på Læsø, hvor de mange nye mobilmaster blandt andet giver en langt bedre og mere sammenhængende mobildækning på E45 mellem Aalborg og Frederikshavn samt på hovedvej 40 mellem Frederikshavn og Skagen.

Mobilnettet i Nord- og Nordvestjylland kan dog forventes være mindre stabilt de næste par dage, mens teknikerne optimerer det nye samlede mobilnetværk. Hele processen med sammenlægning af de to teleselskabers 3G netværk forventes afsluttet i foråret 2014, hvorefter selskabernes 2G netværk også vil blive lagt sammen.

Telenor har udarbejdet en oversigt over Telenors mobilmaster i Nordjylland, som klart viser den markante forskel i antallet af mobilmaster før og efter sammenlægningen med Telias 3G netværk.

Område

Telenor 3G-master før

Telenor 3G-master efter

Hjørring, Løkken, Hirtshals, Sindal, Vrå og mellemliggende landzoner

35

53

Brønderslev, Blokhus, Pandrup, Aabybro, Brovst,

Fjerritslev, Hanstholm og mellemliggende landzoner

35

53

Thisted, Snedsted, Nørre Vorupør, Mors, Hurup, Bested, Thyborøn, Thyholm og mellemliggende landzoner

20

41

Skagen, Frederikshavn, Jerup, Ålbæk og mellemliggende landzoner

25

41

Sæby, Dronninglund, Hjallerup, Hals, Dybvad og mellemliggende landzoner

15

39

Læsø

1

2

Aalborg, Vesthimmerland, Rebild og

Mariagerfjord kommuner

131

206

Aalborg centrum

15

28

Total for Nordjylland

277

463

Seneste nyt

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 24/8/2013 gik vi videre med temaet i en artikel der stillede skarpt på Disse mobiler kommer på hylderne i august månedKlik her for at gå til artiklen.. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..