Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Turbo på mobil-tv

Turbo på mobil-tv

Slut med frekvensdebat om mobil-tv i de enkelte lande. Alcatel og Samsung arbejder på en alternativ frekvensløsning, der kan sætte turbo på udbredelsen af mobil-tv i Europa.

Nu skal der turbo på mobil-tv i Europa.

Sagen er, at mobil-tv bremses af langvarige debatter og diskussioner om frekvenser og standarder. Samsung har derfor indledt samarbejde med Alcatel, for at finde en alternativ vej til en hurtigere mobil-tv introduktion.

Alcatel arbejder på udvikling af en teknologi til det såkaldte ”S-bånd”. Dette frekvensområde kan benyttes i hele Europa, da det er et fælleseuropæisk frekvensbånd. Ved at gøre brug af S-båndet, er det ikke længere nødvendigt at debattere frekvenser i de enkelte lande og områder.

Frekvensløsningen gør det muligt at få både indendørs og udendørs dækning på mobil-tv

Frekvensproblemet er også gældende her i Danmark. På frekvensområdet til digitalt-tv, DVB-T, venter man for tiden på tildeling af flere frekvenser, således der kan komme flere digitale tvkanaler i luften. Skal vi have frekvenser til mobil-tv, efter nuværende standarder, kan vi godt forberede os på voldsom lang ventetid. Derfor er brug af S-båndet, en interessant mulighed.

Slutmålet for samarbejdet mellem Alcatel og Samsung er, at kunne levere en komplet løsning til distribution af tv-tjenester i høj kvalitet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies