Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Turing Phone: Ny slidstærk og utrolig sikker smartphone

Turing Phone: Ny slidstærk og utrolig sikker smartphone

Firmaet, Turing Robotic Industries (TRI), lancerer sin egen Turing Phone-mobil, som lover høj sikkerhed med fuld kryptering og en stærk konstruktion.

Turing Phone har et meget furturstisk-lignende design. (Foto: TheNextWeb.com)
Turing Phone har et meget furturstisk-lignende design. (Foto: TheNextWeb.com)

Hvis du vil erhverve dig en smartphone, der skiller sig ud fra mængden, er den nye Turing Phone en ægte kandidat.

Turing Phone er nemlig skabt med en noget anderledes filosofi end de fleste andre smartphones. Her er fokus lagt på at øge sikkerheden med ende-til-ende-kryptering, så du uden bekymring kan opbevare og behandle personfølsomme oplysninger som direkte på din telefon.

Læs også: Ny Ubuntu-smartphone lanceret i samarbejde med Meizu

For at øge sikkerheden har firmaet bag, TRI, decentraliseret krypterningsnøglerne, så sikkerheden for kommunikationen er helt i top. Med en ekstra Turing Phone ved hånden kan du foretage krypteret kommunikation mellem dem ved at de helt automatisk bekræfter hinandens identitet.

”Det er et beskyttet kommunikationsnetværk, der er fuldstændigt isoleret fra cyber-trusler og privat indtrægen. Brugere kan dele følsomme data såsom personnummer eller bankoplysninger og vide, at informationen kun vil nå til den tiltænkte enhed,” fortæller firmaet.

Med andre ord opnår du altså et maksimalt sikkerhedsniveau med en Turing Phone, hvor brugen af kryptering er helt central.

Særligt hårdført metal

Men det er ikke kun på softwaresiden, at sikkerheden er i top. I konstruktionen af telefonen er der gjort brug af et noget usædvanligt materiale, som går under det ikke så mundrette navn, liquidmorphium.

Materialet hævdes af firmaet til at være stærkere end både stål og titanium samtidig med, at det absorberer stød meget mere effektivt og derved minimerer risikoen for skader.

Læs også: YotaPhone 3 kan være på vej

Designmæssigt adskiller telefonen sig også fra de fleste øvrige på markedet. Ud over de meget skarpe kanter og hjørner, prydes bagsiden af et noget alternativt mønster med forskellige geometriske former, der bryder hinanden med kontrastrige farver og skarpe linjer.

(Foto: VentureBeat.com)
(Foto: VentureBeat.com)

Turing Phone: Specifikationer

Bag det specielle design gemmer der sig en 5,5” stor skærm med en opløsning på 1080 x 1920 pixels og en efterhånden forældet Snapdragon 801-processor fra Qualcomm. De 4 kerner kører med en frekvens på 2,5 GHz og dog er rigeligt til de flestes behov, men ikke længere blandt toppen af mobilprocessorer.

Af RAM sidder der 3 GB, som suppleres af enten 16, 64 eller 128 GB intern lagerplads.

Læs også: Hårdfør Samsung Galaxy S6 Active lanceret af teleselskab

Kameraet bag på tager billeder i 13 megapixel, mens der er 8 megapixel foran at gøre godt med. Softwaren er Googles seneste Android 5.1, men med en kraftig tilpasning fra firmet selv. Denne tilpasning af brugerfladen kalder firmaet for Turing Aemaeth.

Det hele holdes kørende af et relativt stort batteri på 3.000 mAh, som der er blevet plads til i designet, der måler 151,8 x 77,1 x 9,05 mm.

(Foto: VentureBeat.com)
(Foto: VentureBeat.com)

Pris og tilgængelighed

Den unikke Turing Phone kan du allerede forudbestille fra fredag den 31. juli på den officielle hjemmeside, hvor der til en start bliver sat 10.000 eksemplarer i produktion.

Den billigste variant er 16 GB-udgaven, som får et prisskilt på 4.200 kroner. Derefter følger modellen med 64 GB intern lagerplads til 5.100 kroner og til sidst den dyreste med 128 GB til den noget pebrede pris på 6.000 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies