Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Turn off: Mobilbetaling stoppet på datingsites

Turn off: Mobilbetaling stoppet på datingsites

En række datingsider har fået det røde kort af TDC. De kan ikke længere bruge sms som betaling på deres sites. Glem alt om at bruge sms-betaling, er TDC's melding til dating-branchen. Teleselskabet håndhæver nu, efter års stiltiende accept, et regulativ, der skal beskytte børn under 16.

TDC:
TDC: "Overtakseret sms, kan IKKE benyttes i nogen form, i forhold til aktiviteter der er seksuelle eller erotiske".

TDC har trukket et effektivt kondom ned over udbyderne af datingsider på internettet og med et slag forhindret dem i at drive forretning på sms. Brugerne kan dermed ikke længere gøre brug af de forskellige siders betalingstjenester.

Med indgrebet rammes internetsiderne på pengepungen, da de får en lille del af kagen, når tjenesterne benyttes.

Teleselskabet henholder sig til flere år gamle regler, der skal beskytte børn under 16 år mod indhold af seksuel og erotisk karakter. I årevis har tjenesterne ellers kørt, mens teleselskaberne stiltiende har accepteret.

Hos Scor.dk forstår direktør Lars Castenlund intet:
"Vi har et site, der er forbeholdt brugere over 18 år. Derfor har vi svært ved at forstå, hvorfor vi skal lukkes ned, da reglerne skal beskytte børn under 16 år", siger han til Mobilsiden.dk

Castenlund har uden held været i dialog med TDC om, hvad de mener problemet med Scor.dk er. "Vi er parate til at ændre det, som er nødvendigt for at samarbejdet kan fortsætte", fastslår Scor.dk.

Frækkere end TDC tillader

I begrundelserne for nedlukningen skriver TDC blandt andet: "Scor.dk giver indtryk af at drive – eller være i tæt partnerskab med dem der driver – loungen.dk. Der vises fem løbende/bladrende billeder af nøgne kvinder i et banner på Scor.dk, og et brugerprofil-eksempel viser en meget letpåklædt kvinde".

TDC forholder sig ikke til, at brugerne på siden er over 18 år.

<b>Rammeaftalen:</b><br> Udbudte tillægstakserede tjenester i serierne 12XX, 13XX, 14XX, 17XX, 18XX samt 19XX må ikke være uegnet for børn under 16 år, og må ikke indeholde:<br><br>
• Beskrivelser af seksuelle eller erotiske forhold.<br>
• Kontaktformidling med henblik på seksuelt samvær eller andre elementer heraf.<br>
• Henvisning til andre tjenester eller numre med seksuelt eller erotisk indhold.<br>
• Beskrivelser af vold.<br>
• Spil, præmiekonkurrencer og lignende i strid med gældende lovgivning.<br>
• Adgangstegn, passwords eller lignende, der giver adgang til tjenester med ovenstående indhold.
Rammeaftalen:
Udbudte tillægstakserede tjenester i serierne 12XX, 13XX, 14XX, 17XX, 18XX samt 19XX må ikke være uegnet for børn under 16 år, og må ikke indeholde:

• Beskrivelser af seksuelle eller erotiske forhold.
• Kontaktformidling med henblik på seksuelt samvær eller andre elementer heraf.
• Henvisning til andre tjenester eller numre med seksuelt eller erotisk indhold.
• Beskrivelser af vold.
• Spil, præmiekonkurrencer og lignende i strid med gældende lovgivning.
• Adgangstegn, passwords eller lignende, der giver adgang til tjenester med ovenstående indhold.

TDC: Glem alt om erotiske hjemmesider og sms

Overfor Mobilsiden.dk bekræfter TDC, at de netop har lukket for overtaksterede sms-beskeder, på en række danske datingsites.

At brugerne på hjemmesiden er over 18, er i forhold til "Rammeaftale for mobile indholdstjenester", total uinteressant. Det handler ikke om de enkelte hjemmesider men princippet om, at der i forhold til overtakserede beskeder ikke må forefindes erotisk indhold eller henvisning til sådant.

- "Overtakseret sms, kan IKKE benyttes i nogen form i forhold til aktiviteter der er seksuelle eller erotiske", fastslår TDC-talsmand Nicolaj Due overfor Mobilsiden.dk. Han fortæller desuden, at det er efter en klage, at de har taget fat på en nærmere gennemgang af de overtakserede tjenester.

Erotisk nummerserie

I Danmark er der forlængst vedtaget en nummerserie, som er tiltænkt indhold for voksne. Serien hedder 16xx. Dog er det ikke noget, hjemmesideudbyderne skal forvente sig noget som helst af.

- "Vi har i TDC ingen planer om at åbne for en nummerserie til voksenindhold", slutter Nicolaj Due fra TDC.

Udover Scor.dk har også hotpeople.dk og sexdating.dk fået lukket deres sms-tjenester.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies