Tusindvis af TDC-kunder berørt af kabelbrud

Store SMS-køer samt problemer med opkald og data, generede tirsdag tusindvis af telekunder.

Tusindvis af TDC-kunder berørt af kabelbrud

Fremkommeligheden på tele-og datanettet var hele tirsdag eftermiddag nedsat for tusindvis af TDCs kunder, samt kunder hos andre selskaber der anvender TDCs netværk.

 – “Forbindelserne var ikke afbrudt, men det kunne være vanskeligt at lave opkald, komme på internettet eller sende SMS”, fortæller Christina Eiberg, kommunikationsrådgiver i TDC.

Problemerne begyndte klokken 12.03, hvor et hovedkabel på Vardevej udenfor Herning blev ramt af et større brud. Kort efter omdirigerede TDC teletrafikken til andre kabler.

– “Det svarer til en motorvej. Når vi sender en masse tele- og datatrafik gennem kabler med mindre kapacitet, opstår der kø. Netop derfor oplevede rigtig mange kunder f.eks. kø på SMS-beskeder eller opkaldsproblemer”, forklarer Christina Eiberg.

Præcist hvor mange kunder problemerne berørte, har teleselskabet ikke tal på, men ‘titusindvis’ er et godt bud. Store fejl på hovednettet kan ofte mærkes i hele landet – især trafik der skal passere landsdelene.

Hovedkablet ved Herning blev meldt klar klokken 18.57.

Mere om stoffet

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden gik videre med historien. 14/8/2008 kom der nyt i sagen med en artikel med tematikken TDC: Regnskab og ny direktør – Den finder du her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om TDC..