Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   TV 2 News laver nyheder med N93

TV 2 News laver nyheder med N93

Når TV 2 News i morgen klokken 12 går i luften, kommer kameramobiler til at spille en stor rolle. De traditionelle sendevogne og kameraer suppleres af mobiler med kamera og video.

Nu tager nyhedsproduktion en ny drejning. Ny teknik, som mobiltelefoner med kamera og video, skal i høj grad benyttes på TV 2 News.

- "Alle vores medarbejdere har en kameramobil. Det er simpelthen blevet en selvfølgelighed", fortæller Morten Brandstrup fra TV 2 News til Mobilsiden.dk

På redaktioen har nyhedsstationen omkring tyve Nokia N93, der er Nokias video-topmodel. Disse suppleres med andre kameramobiler.

Breaking news = mobiler

Det er primært ved breaking news, altså større begivenheder, at mobiltelefonerne kommer til at spille en stor rolle.

- "Vi får en unik mulighed for at sende billeder og video ud til seerne, nærmest mens en begivenhed opstår. Ofte kan en enkelt medarbejder, med en kameramobil, være først på pletten, og kan altså bringe materiale på tv-skærmen, før et rigtigt kamerahold kommer frem", fortæller Brandstrup.

TV 2 News har mulighed for at optage video og tage fotos, som derefter sendes fra telefonen hjem til redaktionen. Der kan også sendes live fra brændpunktet ved hjælp af videotelefoni. Godt nok er billedekvaliteten meget begrænset, men ifølge tv-stationen, er det bedre, end slet ingen billeder at have.

Alle medarbejdere har fået kursus i brug af telefonernes funktioner, og dermed er alle parate, når tingene sker.

TV 2 News har valgt TDC Mobil som leverandør af telefonløsning. Dermed er selskabet 3, der ellers har langt bedre 3G dækning end TDC, sat ud på et sidespor.

Seerne skal også lave nyheder

Som noget nyt i nyhedsproduktion, vil TV 2 News også inddrage seerne aktivt i produktionen.

- "Alle kan bidrage. Vi opfordrer alle med kameramobiler, til at lave billeder og video fra ting de oplever, og sende det ind til vores mailboks. Er en person midt i en stor begivenhed, kan denne levere os uvurderlige billeder og førstehåndsindtryk", siger Morten Brandstrup.

TV 2 News går i luften fredag den 1. december klokken 12. 00.


Nokia N93 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies