Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Tv på mobilen, i Stockholm

Tv på mobilen, i Stockholm

Svenskerne er noget længere fremme end os danskere. Nu er det muligt, at se tv på sin mobil i det indre Stockholm. Planen er at dækkke hele landet.

Bag tv-initiativet står Tele2 og Viasat i Sverige. Forsøget startede i sidste uge og varer til den 24. oktober.

Efter sigende skulle programmerne kunne ses i en ”acceptabel” billed- og lydkvalitet, og forbrugerne loves at indholdet helt sikkert bliver noget som de ”kender”.

Det er planen at se, om der overhovedet er et marked for at se tv på mobilen. Operatørernes problem er nemlig, at der så skal sættes nye tv-antenner op, alle de steder, hvor der i forvejen er 3G master, hvilket gør det dyrt for Tele2 at tilbyde servicen.

I starten vil det kun være muligt at se tre timers tv på mobilen. Telefonen har pt. ikke længere levetid på batteriet, da det koster batteri at se og modtage tv på denne måde.

Aktuelt er det blandt andet muligt at se kanalerne SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal5, TV6, CNN, Viasat Sport 1, ZTV, E! Entertainment og Cartoon Network . Der sendes i standarden DVB-H.

Uanset om det bliver en succes i Stockholm, så er det den lokale telestyrelse (Post- och telestyrelsen), som skal bestemme hvorvidt Viasat og Tele2 kan få lov til at udvide til resten af landet. Får de accept, så forventes det at hele Sverige vil kunne se tv på mobilen i løbet af 2007.

Kilde: mir.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies