Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Twitterbrugere spolerede næsten OL cykelløb

Twitterbrugere spolerede næsten OL cykelløb

De Olympiske myndigheder beder folk lade være med at benytte twitter efter problemer under lørdagens cykelløb.

Twitter får skylden for meget, og nu har den sociale tjeneste også fået skylden for problemer under cykelløb ved de Olympiske Lege i London. Problemet bestod i, at twitter og andre datatjenester såsom FaceBook bruger mobildata i rå mængder, hvilket gav problemer under lørdagens OL cykelløb. Det skriver Reuters.

Hver enkelt rytters cykel er nemlig udstyret med en GPS modtager, der via mobilnettet løbende opdaterer cyklens position. Denne position bruges blandt andet af radio- og TV-kommentatorerne til at følge med i løbet, og fortælle de mange lyttere og seerer den aktuelle stilling.

Når for mange mennesker benytter mobildata i området omkring cykelløbet, så kan cyklernes GPS ikke sende data vil mobilnettet. Bedre blev det ikke, da mange briter, der heppede på sprintkongen Mark Cavendish, og i frustration over manglende informationer omkring stillingen, rasede ud på Twitter og derved belastede de mobile netværk endnu mere.

En IOC talsmand talte om et datanedbrud i mobilnetværkene, men det afviste de officielle OL teleselskaber BT, Vodafone og O2.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies