Tyske iPhone 5 brugere surfer løs på 4G

Danske iPhone 5 brugere må se langt efter en ellers lovet 4G-forbindelse, mens tyskerne surfer løs.

Tyske iPhone 5 brugere surfer løs på 4G

Sidder du med en iPhone 5 og længes efter en opdatering, så du kan bruge det danske 4G-netværk, så skal du fortsat se længe efter muligheden.

Alt imens sidder tyske brugere med magen til enheder, og surfer løs på selv samme frekvenser og 4G-netværk, som danske teleselskaber byder. Det skriver Ingeniøren.dk

Ny Apple-fejl: Ingen 4G i iPhone 5 før softwareopdatering

Hos Ingeniøren.dk har man haft fat i Deutsche Telekom i Tyskland, der sælger præcis magen til iPhones som i Danmark, og her er svaret klart, ”I Tyskland fungerer iPhone 5 alene ved Telekom LTE-frekvensen 1.800 MHz, og den kører uden problemer”.

De danske teleselskaber kan dog ikke forklare hvorfor Apple ikke åbner for softwaren i iPhone 5 herhjemme.

– ”Funktionaliteten ligger i iOS. Den er dog ikke synlig, eller der er ikke adgang til den for blandt andre de danske operatører. For at vores kunder kan få adgang, kræver det, at der åbnes op for 4G i iOS og en firmware-opdatering. Vi kender jo ikke alle detaljerne i Apples planlægning, så hvis du vil vide mere omkring det tekniske setup, bør du tale med Apple,” skriver Stine Green Paulsen, pressechef hos 3, i en mail til Ingeniøren.dk.

Apple uden svar

Både Telia og 3 har ingen tidspunkt for hvornår det bliver muligt at bruge 4G herhjemme, og henviser til Apple for svar, dog er forventningen at det kommer til at ske til januar, to måneder senere end først forventet.

3: Ingen 4G til iPhone 5 før efter jul

Ingeniøren.dk har på flere måder forsøgt at få den danske Apple presseafdeling i tale, men de har ikke givet lyd fra sig endnu.

Seneste tilføjelse i sagen

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 6/12/2012 rettede vi nyt fokus på sagen med fortællingen om Er dette billedet af et iPhone 5S-bagcover? – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.