Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ubuntu OS fremviser: en app til alle enheder

Ubuntu OS fremviser: en app til alle enheder

Ubuntu vil have en samlet kodebase som kører på telefon, computer og tablet. En applikation vil derfor virke på kryds af alle enheder.

En samlet kodebase til alle enheder, så kan de samme applikationer afvikles på alle enheder.
En samlet kodebase til alle enheder, så kan de samme applikationer afvikles på alle enheder.

Canonical, selskabet bag Ubuntu OS, har en meget klar strategi. Et styresystem skal være nok til alle enheder, mobiltelefon, computer og tablet. En delt kodebase som fungerer på alle enheder og som kan køre de samme applikationer.

Dette har naturligvis også fordelen ved, at en Ubuntu-mobil kan blæses op på en computerskærm så man her kan køre det velkendte Ubuntu direkte fra telefonen og derved i nogle tilfælde eliminere behovet for en separat computer - noget der kan lade sig gøre hvis både PC og mobil deler samme kodebase, tilslut blot en skærm, tastatur og keyboard til en docking station, så har du en komplet computer.

Det kan være svært at forestille sig, og ligeledes svært at eksekvere, men ikke desto mindre er det hvad Canonical er i færd med. I en lille video nedenfor viser Community Manager Jono Bacon hvordan samme applikation - Karma Machine - køres på en telefon, en tablet og en computer.

I filmen påpeger Jono desuden også at der er tale om den samme kodebase, altså det samme software der kører på alle tre enheder, blot tilpasset den aktuelle skærmstørrelse. Denne funktionalitet er dog ikke lige rundt om hjørnet, planen er at det skal lanceres med Ubuntu 14.10 i slutningen af året.

Se præsentationen fra Jono Bacon nedenfor.

Kilde: IntomobileForrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies