Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ubuntu-smartphone får premiere til oktober

Ubuntu-smartphone får premiere til oktober

Først var meldingen slutningen af året eller starten af 2014. Den første Ubuntu-baserede smartphone kommer dog allerede i oktober, lyder det fra direktøren.

Ubuntu har tiltrukket meget opmærksomhed den seneste måneds tid, da open source-styresystemet har offentliggjort en storstilet satsning på mobilmarkedet.

Adskillige mobilentusiaster - blandt andet på Mobilsiden.dk og Mobildebat.dk - har givet utryk for en lyst til at stifte bekendtskab med det nye mobil-OS, og de skal ikke vente så længe som først antaget.

Ifølge The Wall Street Journal har direktør Mark Shuttleworth fra Canonical, som står bag Ubuntu, således udtalt, at den første Ubuntu-baserede smartphone vil være klar til salg i oktober. Tidligere har der været tale om en forventet premiere i slutningen af 2013 eller i begyndelsen af 2014.

App-udviklere vil allerede få adgang til styresystemet i slutningen af denne måned. Det sker via en udgave, som er optimeret til Galaxy Nexus-mobilen.

Canonical-direktøren tilføjer i øvrigt, at Ubuntu i første omgang vil være tilgængeligt på to store markeder ved oktober-premieren. Han ønsker ikke at præcisere yderligere, men udtaler dog, at Nordamerika "absolut er et nøglemarked for Ubuntu."


Læs også:
- Se Ubuntu-styresystemet i aktion på mobilen
- Ubuntu-smartphone lanceres uden en app-butik

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies