Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ubuntu telefoner fra Meizu og BQ Readers klar til lancering i 2014

Ubuntu telefoner fra Meizu og BQ Readers klar til lancering i 2014

2014 bliver året hvor de første Ubuntu OS telefoner sælges til offentligheden. Flere og mere udbredte selskaber følger i 2015.

Efter mange løfter, teasere og demonstrationer, er Ubuntu OS nu klar til at indtage mobilverdenen. Canonical har færdiggjort en aftale med de to første hardware leverandører Meizu og BQ Readers som vil lancere enheder med det linux-baserede styresystem på et tidspunkt i 2014.

Detaljer om pris, lancering og specifikationer er stadigvæk ikke helt klare, det eneste der vides med sikkerhed er, at der er tale om enheder der er klar til forbrugerne senere på året.

Meizu og BQ Readers er noget eksotiske navne for os herhjemme, Meizu har stor udbredelse i Kina og BQ Readers i Spanien, så der er nok ikke særlig stor chance for at vi får de første enheder at se. Dog lover Canonical, at man i 2015 har planer med selskaber som er lidt mere udbredte.

Næste skridt vil være at lokke udviklere til økosystemet, man sigter efter at have top 50 applikationer fra rivaliserende styresystemer ombord hos Ubuntu inden årets udgang, et ambitiøst mål. Store navne som Evernote, Last Pass og Grooveshark er allerede på vej, men der er stadigvæk meget lang vej.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies