Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Udkants-dækning hos 3 har lange udsigter

Udkants-dækning hos 3 har lange udsigter

Selvom 3 har tilladelse til at bruge nye frekvenser til 3G, går der længe, inden udkantsområderne vil opleve bedre dækning.

3 er begyndt at sætte 900 MHz udstyr op omkring Hedehusene, østlige Roskilde og en del spredte steder i Nordsjælland. Snart startes der også op omkring Horsens. (Foto: Mobilsiden.dk)
3 er begyndt at sætte 900 MHz udstyr op omkring Hedehusene, østlige Roskilde og en del spredte steder i Nordsjælland. Snart startes der også op omkring Horsens. (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

I maj måned fik 3 tilladelse til at benytte de såkaldte 900 MHz-frekvenser til 3G-signalerne, for at kunne etablere en bedre dækning i særligt udkantsområderne i Danmark. Men bor man uden for de store byer, skal man have lidt tålmodighed endnu.

3 har nemlig først nu modtaget det udstyr, fra leverandøren Ericsson, der skal bruges, for at kunne opgradere mobilmasterne til at fungere på 900 MHz. Derfor tager det tid, inden udrulningen er på plads.

900 MHz frekvenserne er vigtige for 3, da de har længere rækkevidde end 2100 MHz frekvenserne som i dag anvendes. 900 MHz har også lettere ved at trænge gennem bygninger, og er altså mere effektive, når der skal opnås dækning indendørs.

Derudover er 3 i dag afhængige af en roamingaftale med TDC, som giver 3-kunderne signal til samtaler og beskeder, der hvor teleselskabet ikke selv har dækning.

Først færdig i 2013

- "Ved udgangen af 2013 har vi planlagt at lukke vores roamningaftale med TDC. Indtil da vil dækningen gradvist blive bedre," fortæller netværksansvarlig for 3 i Danmark, Kim Christensen.

Han forventer, at der skal opsættes udstyr på omkring 2.000 mastepositioner, og at man i år har planlagt at opgradere omkring fem procent af disse.

- "Vi er desværre nødt til at opgradere spredt over hele landet. Det er ikke muligt at lukke ét område af gangen, fordi byggetilladelserne der kræves fra kommunerne, tager lang til at få på plads. I nogle tilfælde kan dette tage op til flere år, bare for nogle få positioner," siger Kim Christensen.

Ofte kræves der nye tilladelser, når der blot skal ændres udstyr på en eksisterende sendemast.

Ifølge 3 er alle nyere mastepositioner allerede forberedt med nye antenner til den nye 900 MHz-frekvens.

Læs også:
- Web-TV: Sådan virker en mobilmast

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

labodilsen 03-08-2011 15:19:39

Håber godt nok de forbedre dækningen i vodskov / vestter hassing området nord for aalborg, inden de lukker for deres roamin aftale med TDC. jeg oplever ofte at miste dækning i det område. og 3 har betydelig dårligere dækning der end f.eks. telenor og telia.

0 0

Om brug af cookies