Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Udlandstelefoni bliver billigere fra juli

Udlandstelefoni bliver billigere fra juli

Priserne skal ned, det er alle mobilkunder vidst enige om. Det samme er EU der nu presser teleselskaberne.

Det er EU-kommissionen der nu vil sætte en stopper for de høje roaming-priser i udlandet, det skriver t3.dk.

Kommissionen har i længe arbejdet på lavere priser, og det er nu endelig ved at ske. To prisfald er allerede planlagt.

Det første prisfald rammer allerede forbrugerne i juli måned, hvor priserne for at fortage et opkald i udlandet maksimum må være på 2,16 kroner.

Prisen for at modtage et opkald i udlandet, vil på samme tid falde til 0,60 kroner. SMS’er vil også falde og skal i fremtiden koste 0,67 kroner at sende fra et EU land. Data vil lande på 5,20 kroner pr. MB.

Men det er ikke enden for prisfaldet, inden for de næste to år skal priserne falde yderligere. Inden udgangen af 2014, vil EU have priserne for at fortage et opkald i udlandet ned på 1,41 kroner og for at modtage et opkald ned på 0,45 kroner.

SMS’er skal ned på 0,45 kroner og data ned på 2,16 kroner. Alt sammen inden udgangen af 2014.

Disse takseringer gælder dog kun inden for EU’s grænser, eftersom det er de eneste steder kommissionen kan udstede regler der skal overholdes. Skal du uden for EU så husk at tjekke med dit teleselskab hvad det koster at have mobilen med dig på rejsen.

Alle priser er oplyst i danske kroner og er maksimumspriser.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten 08-06-2012 22:16:03

Det er alligevel lidt af en præstation, at I nu for 3. (tredje!) år i træk formår at oplyse forkerte priser på roamingtaksterne. Det er bare ikke godt nok! Her er de korrekte priser, som vil være gældende fra 1. juli 2012:

Foretaget opkald i udlandet: 2,70 kr/min
Modtaget opkald i udlandet: 0,75 kr/min
SMS: 0,84 kr/stk
Data: 6,52 kr/MB

I 2014 kommer prisen på foretaget opkald ned på 1,77 kr/min og prisen på modtaget opkald ned på 0,47 kr/min. SMS kommer ned på 0,56 kr/stk og data ned på 1,86 kr/MB.

Jeg forventer ikke, I retter artiklen, for det har I ikke gjort de 2 foregående år. Men det ville altså sømme sig at overveje at gøre det, hvis I betragter jer selv som seriøse formidlere af nyheder på mobilområdet.

0 0
Carsten 01-06-2012 13:51:55

Hvis man har fulgt bare en lille bitte smule med på roamingområdet, vil man vide, at EU har lovgivet herpå siden 2007 og sænket priser hvert eneste år lige siden. Der er altså tale om en løbende proces og ikke noget, der pludselig er besluttet nu, som artiklen antyder.

Det eneste nye i år er, at der nu endelig bliver gjort noget ved detailpriserne på dataroaming.

0 0

Om brug af cookies