Udrulning af iOS 8 er gået i stå

3 uger efter lanceringen, er iOS 8 ikke at finde på størstedelen af Apples iPhones, iPads og iPods.

Udrulning af iOS 8 er gået i stå

Har du ikke fået opdateret din iPhone eller iPad endnu er du ikke den eneste, for den store udrulning af Apples seneste iOS-version er gået i stå.

Det årligt tilbagevendende stormløb mod Apples servere gik ellers som forventet. Ved frigivelsen den 17. september fik 46% af iOS-brugerne opdateret til det nye software inden for de første fire dage.

Små tre uger senere, er kun få nye brugere stødt til iOS 8, og iOS 8 andel af iOS-kagen er kun vokset med et enkelt procentpoint til 47%. Til sammenligning, fik sidste års store iOS 7 lancering overbevist 70% af iOS-brugerne inden for de første 20 dage.

Ydermere er danskerne mest kritiske overfor iOS 8, og rangerer i bunden i europæisk undersøgelse om iOS 8’s udbredelse.

En svær fødsel

Årsagen bag Apple-brugernes tøven ligger sandsynligvis i en række fejl i systemopdateringerne. En række graverende fejl ved bl.a. Sundheds-app’en og omstillingsfunktionen såede tvivl blandt brugerne.

Fejlretning kom prompte fra Apple i form af iOS 8.0.1 – lidt for hurtigt endda, for anden update skabte en serie netværksproblemer for de nybagte iPhone 6 ejere. Fejlretningen viste sig at være så fejlfyldt at Apple trak opdateringen tilbage.

Sidste opdatering 8.0.2 er den første iOS 8 version uden større mén. Men flere iOS-brugere tøver nu med at få fingrene i sidste nye software.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.0.2 efter fejl med tidligere opdatering

Fylder for meget

En anden årsag til den sløje opbakning er pladsmangel hos brugerne. Den nye opdatering fylder mellem 1 og 2 GB mere end forgængeren og kræver samtidig omtrent 5GB ledig lagerplads for at opdatere direkte.

Har din iOS-enhed kun 8 eller 16GB lager, må du derfor enten ty til opgradering igennem iTunes, eller helt opgive opdateringen indtil du får luget ud i lageret.

Hører du til dem, der er ramt af pladsmangel på din iPhone eller iPad, kan du følge dette tip til opdatering til iOS 8.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Opdatering:

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 30/9/2014 fulgte vi op med historien; Top 10 mobiler i septemberKlik her for at åbne artiklen.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.