Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Udrulning af iOS 8 er gået i stå

Udrulning af iOS 8 er gået i stå

3 uger efter lanceringen, er iOS 8 ikke at finde på størstedelen af Apples iPhones, iPads og iPods.

Har du ikke fået opdateret din iPhone eller iPad endnu er du ikke den eneste, for den store udrulning af Apples seneste iOS-version er gået i stå.

Det årligt tilbagevendende stormløb mod Apples servere gik ellers som forventet. Ved frigivelsen den 17. september fik 46% af iOS-brugerne opdateret til det nye software inden for de første fire dage.

Små tre uger senere, er kun få nye brugere stødt til iOS 8, og iOS 8 andel af iOS-kagen er kun vokset med et enkelt procentpoint til 47%. Til sammenligning, fik sidste års store iOS 7 lancering overbevist 70% af iOS-brugerne inden for de første 20 dage.

Ydermere er danskerne mest kritiske overfor iOS 8, og rangerer i bunden i europæisk undersøgelse om iOS 8’s udbredelse.

En svær fødsel

Årsagen bag Apple-brugernes tøven ligger sandsynligvis i en række fejl i systemopdateringerne. En række graverende fejl ved bl.a. Sundheds-app’en og omstillingsfunktionen såede tvivl blandt brugerne.

Fejlretning kom prompte fra Apple i form af iOS 8.0.1 – lidt for hurtigt endda, for anden update skabte en serie netværksproblemer for de nybagte iPhone 6 ejere. Fejlretningen viste sig at være så fejlfyldt at Apple trak opdateringen tilbage.

Sidste opdatering 8.0.2 er den første iOS 8 version uden større mén. Men flere iOS-brugere tøver nu med at få fingrene i sidste nye software.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.0.2 efter fejl med tidligere opdatering

Fylder for meget

En anden årsag til den sløje opbakning er pladsmangel hos brugerne. Den nye opdatering fylder mellem 1 og 2 GB mere end forgængeren og kræver samtidig omtrent 5GB ledig lagerplads for at opdatere direkte.

Har din iOS-enhed kun 8 eller 16GB lager, må du derfor enten ty til opgradering igennem iTunes, eller helt opgive opdateringen indtil du får luget ud i lageret.

Hører du til dem, der er ramt af pladsmangel på din iPhone eller iPad, kan du følge dette tip til opdatering til iOS 8.

Afstemning

Har du opgraderet til iOS 8?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies