Udvikler viser split-screen multitasking på iPad med iOS 8

Kode til “split-screen multitasking” er tilsyneladende gemt i iOS 8, og en udvikler har i denne video fået brikkerne samlet.

Udvikler viser split-screen multitasking på iPad med iOS 8

Forud for WWDC 2014 (Apples udviklerkonference) gik der rygter på, at Apple arbejder på split-screen multitasking til iOS 8. Til dem der ikke ved hvad det går ud på, så handler det altså om mulighed for at afvikle mere end én app af gangen på skærmen(side om side). 

Funktionen var dog ikke inkluderet i præsentationen, men alligevel tyder det på, at Apple arbejder på at bringe den til iOS. Det er nemlig lykkedes Steve Troughton-Smith, der er udvikler, at finde kode der hentyder til “Split-sceen multitasking” gemt i første beta i iOS 8. Det skriver AppleInsider.

Foruden den gemte kode og udviklerens egne tilføjelser, så har han nu postet en koncept video, der fremviser funktionen i en simulator. App’en kan herefter klemmes sammen til at fylde 3/4, 1/2 og 1/4 af skærmen, ved swype med 2 fingre. 

Jeg skal for en god ordens skyld pointere, at overstående video ikke er bevis for, at funktionen finder vej til den offentlige udrulning af iOS 8, eller at den overhovedet kommer til at se sådan ud. Dog er det godt at vide, at Apple i det mindste overvejer at bringe “Split-screen multitasking” til iOS. 

Apple har desuden for vane at bringe essentielle forbedringer til større software-lanceringer, så mon funktionen kan være en del af iOS 8.1 senere? 

Kilde: AppleInsider

Mere om sagen

Der er kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. Efterfølgende d. 10/6/2014 publicerede vi en artikel omkring emnet HOTSPOT Uge 24 – iOS 8, vandtæt lyd og verdens bedste mobilkamera – Den finder du her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.