Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Udviklere: Apple spænder ben for Pro-applikationer

Udviklere: Apple spænder ben for Pro-applikationer

App-udviklere nægter at lave professionelle apps til App Store. ’For mange begrænsninger i App Store’ lyder kritikken fra flere kanter.

Med lanceringen af megatabletten iPad Pro, bragte Apple en enhed til iOS-økosystemet med produktive formål for øje.

Høj pris, høj ydelse og stort display er kvaliteterne, men udvalget af professionelt orienterede applikationer er indtil videre begrænset til iOS. Et app-udvalg som Apple håber vil blive større, efterhånden som flere udviklere af Pro-apps vil støde til.

Nu lyder det dog fra flere udviklere, at Apples App Store stiller for mange for begrænsninger i butikkens salgspolitik til udviklere. Det besværliggør, og visse tilfælde gør det urentabelt, at udvikle Pro-apps til platformen.

Læs også: Apple iPad Pro - nu kan du købe den

To benspænd i App Store

Først kritikpunkt går på manglende mulighed for at prøve en gratisudgave af applikationerne, før de købes. Udviklerne bag grafik-app’en Sketch forklarer til the Verge.

”Sketch til Macbook koster $99, men kunne ikke drømme om at forlange så mange penge før at brugerne har haft lejlighed til at prøve programmet først […] Det tvinger os til at sænke prisen drastisk og satse på volumen, hvilket ikke er muligt med en niche-app som vores.”

Andet benspænd i Apples App Store-politik er manglende mulighed for betalte opgraderinger. Her lyder det fra udviklerne bag tegne-appen Paper:

” Det er dyrere at yde support end at udvikle app’en til at starte med. Vi var tre mand om at udvikler vores første version af ’Paper’ – nu består vi af et hold på 25 personer der tester på op til 9 forskellige platforme på 13 forskellige sprog.” forklarer Paper-grundlægger Georg Petshnigg.

Se også: Derfor er iPhone og iPad først med de nye apps

Forholder sig afventende

Hvor store udviklere såsom Microsoft og Adobe kan trække på en bred brugerbase til at gøre deres forretning rentabel, er holdningen mere afventende hos visse udviklere.

Grundlægger bag Animoto-videoapp’en, Brad Jefferson, pointerer:

’Vi forholder os afventende for øjeblikket med at udvikle en storskærmsversion af vores app med pen-support. […] Vi vil først se, i hvor høj grad markedet tager iPad Pro til sig.”

Se også: iPad Pro i Danmark - officiel pris og tilgængelighed

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies