Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ugens tip: Mobiltelefoner til det grå guld

Ugens tip: Mobiltelefoner til det grå guld

Ældre mennesker er også mobile. Producenterne gør dog ikke meget ud af kampagner overfor denne målgruppe. Mobilsiden.dk har kigget nærmere på en række ældre-venlige mobiler og anbefaler her et antal modeller.

Nokia 6070
Nokia 6070

40 procent af alle ældre over 70 år har en mobiltelefon. Det viser de seneste tal. Men det er ikke de funktionstunge, multimediemobiler, som producenterne bruger tid og penge på at markedsføre, som falder i de ældres smag. De vil oftest have en mobiltelefon, der bare kan ringe og sende SMS, så de kan holde kontakten med børn og børnebørn på deres præmisser.

Når ældre mennesker skal have mobiler, er der bestemte hensyn at tage. Alderen sætter ofte sine spor i form at nedsat syn, hvilket stiller krav om en tydelig skærm og nogle gode taster, som er nemme at se og ramme. Oftest er de ældres telefoner i den billigere ende af mobilskalaen.

Ældre Sagen er begejsret

Hos de ældres organisation, Ældre Sagen, er der begejstring for Mobilsiden.dks mobiltjek.

- ”Ældre Sagen hilser med glæde, at mobilsiden.dk har bevæget sig ind i den jungle, der hedder at finde enkle og brugervenlige mobiltelefoner, der kan tilfredsstille nogle ældres behov for større taster, tydeligere display og færre gimmicks. Ældre Sagen har desværre ikke selv mulighed for at afsøge dette marked, og indtil nu er det ikke lykkedes os af finde relevante informationer nogen steder. Derfor stor tak til Mobilsiden.dk”, lyder det fra IT-konsulent Brita Flex Johansen.

Ældre Sagen har desuden et par gode råd til de ældre mobilkøbere:

- Find en telefon med store gode taster
- Telefonen skal have en stor tydelig skærm
- Gå efter en ikke avanceret model

Samsung X480
Samsung X480

Brugervenlighed er kodeordet

Nokia er den af de store producenter, der har lavet flest af de såkaldte basismobiler, som funktionsmæssigt passer til de behov, ældre mennesker har til en mobiltelefon. Nokia er desuden kendt for sine brugervenlige menuer, som er nemme at sætte sig ind i – selv for en førstegangsbruger.

Nokia 6070 er et godt bud på en telefon fra Nokia, som varmt kan anbefales. Der er tale om en god og gedigen basismobil til billige penge, som i denne sammenhæng betyder mellem 800 og 1.000 kroner uden abonnement.

Tasterne er rigtig rare og gode at trykke på. Godt nok er de ikke så store, at man helt kan undvære brillerne for at se de respektive tal. Men til gengæld er tal og numre på selve skærmen vist i rigtig stort format, så det skulle være nemt at se, hvad man har skrevet.

Udover det basale, som er mulighed for opkald og SMS, har 6070 lige lidt ekstra i form at en FM-radio og et kamera i VGA-kvalitet. På den måde kan man høre nyhederne, når man er på farten og tage billeder af børn og børnebørn, som man eventuelt kan bruge som baggrundsbilleder.

Stressbekæmpende klap

Fra Samsung kan vi anbefale modellen X480, som er en rigtig lækker lille sag, som fås i både rød og sølv. Men modellen er langt mere end smart. Den er også brugervenlig. Den har blandt andet klap, hvilket kan være en fordel for ældre mennesker. Når telefonen ringer, behøver man nemlig ikke at skulle hive brillerne frem for at finde den rigtige knap. I stedet tager man blot telefonen frem og åbner klappen – så er der kontakt.

Modellen er desuden anbefalelsesværdig, fordi den har nogle rigtig gode, store knapper, som er nemme at ramme. Og når man skriver, kommer tallene frem på den tydelige skærm i en rigtig stor skrift, som er til at få øje på. X480 kan erhverves til mellem 700 og 1.000 kroner uden abonnement.

Sony Ericsson J230i
Sony Ericsson J230i

Langsomt men sikkert

Selvom de funktionstunge walkmantelefoner er Sony Ericssons varemærke, har producenten også lavet nogle basistelefoner. Til ældre mennesker vil vi fremhæve J-serien, som dækker over enkle, prisbillige mobiler, som er nemme at betjene.

Den model, som vi har hørt flest rosende ord om fra serien, er J230i. Modellen har en rigtig fin og tydelig skærm i en god opløsning. Tasterne er ikke de største, men de sidder i en afstand, så de skulle være forholdsvis nemme at ramme.

Det eneste minus ved J230i er, at den er lidt langsom om at reagere, når man trykker på tasterne. Men hvis man ikke er lynhurtig SMS’er, skulle det være til at holde ud. Modellen kan erhverves til mellem 600 og 800 kroner. Og så får man en indbygget FM-radio med i købet.

Motorola SLVR
Motorola SLVR

Design og kvalitet i højsædet

Hos Motorola går man meget op i design, og de helt prisbillige telefoner har producenten ikke mange af, selvom mange af modellerne ikke har det vilde at tilbyde på funktionssiden.

Til ældre mennesker, som holder af enkelthed og elegance, og som desuden ikke er bange for at betale lidt ekstra for en rigtig flot telefon, kunne SLVR være en mulighed. Selvom det er designet, der er i højsædet, har modellen store, trygfølsomme taster og en dejlig, stor og exceptionelt lækker skærm, som er vigtige kriterier for de fleste ældre.

Desuden kan SLVR tilbyde en brugervenlig menu og et kamera i VGA kvalitet. Er man interesseret i SLVR, skal man regne med at skulle betale mellem 1.700 og 2.000 kroner uden abonnement.

Secufone
Secufone

Ingen undskyldninger

Selvom det kan være svært at gennemskue, findes der efterhånden mobiltelefoner, der passer til enhver. En ny mobiltelefon ved navn Secufone er specialdesignet til ældre mennesker med handikaps.

Størrelsesmæssigt minder telefonen om en PDA. Betjeningen kan både foregå via den trygfølsomme skærm og tasterne. Modellen har en telefonbog med billeder og en menu med mulighed for SMS og opkald.

Som en vigtig detalje har telefonen desuden en såkaldt alarm og assistance-knap. Hvis den aktiveres, sendes telefonens position til en kontrolcentral og telefonen ringer op til et foruddefineret nummer. Secufone ligger i den helt dyre ende med en pris på 4.500 for den billigste model. Den dyreste med GPS kan erhverves for godt 6.000 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies