Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ukendte numre besvares ikke

Ukendte numre besvares ikke

Hvis vi ikke kender nummeret der ringer, svarer vi sjældent vores mobiltelefoner. Det viser en ny norsk undersøgelse. Til gengæld undersøger vi ofte, hvem det ukendte nummer tilhører.

En ny undersøgelse foretaget af Norstat viser, at vi tit og ofte lader mobilen ringe, hvis der optræder et nummer, vi ikke kender, i displayet.
En ny undersøgelse foretaget af Norstat viser, at vi tit og ofte lader mobilen ringe, hvis der optræder et nummer, vi ikke kender, i displayet.

Med mobiltelefonen kan vi få fat i hinanden uafhængigt af tid og sted. Men det kræver naturligvis, at vi svarer, hvis nogle ringer til os. Og det gør vi faktisk langt fra altid, viser en ny norsk undersøgelse.

Undersøgelsen foretaget af Norstat viser, at vi tit og ofte lader mobilen ringe, hvis der optræder et nummer, vi ikke kender, i displayet. Fire ud af ti af de adspurgte bekræftede, at de ikke svarer på ukendte opkald i arbejdstiden, mens en ud af tre ignorerer opkald fra numre, de ikke kender, når de er hjemme i privaten.

Nysgerrigheden vinder

At vi ikke besvarer de ukendte opkald, er ikke ensbetydende med, at vi er ligeglade med, hvem der ringer. Tværtimod viser undersøgelsen, at vi er ekstremt nysgerrige, når det drejer sig om de ukendte opkald. Og her er kvinder de værste:

Hele 50 procent af de adspurgte kvinder erkendte, at de sætter sig for at undersøge, hvem der har ringet til dem fra et ukendt nummer. Til sammenligning gør 44 procent mænd det samme.

Udover køn er denne nysgerrighed betinget af alder. Af unge mennesker under 30 år kunne to ud af tre svare ja til at slå det ukendte nummer op. Kun en ud af tre af de adspurgte over 50 finder det besværet værd at undersøge nummerets ophav.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies