Ulovlig aftale mellem Apple og Google

Apple, Google og flere andre af de helt store it-giganter i USA bliver nu anklaget for at have indgået en ulovlig aftale. Aftalen skulle gå på de ikke måtte ansætte hinandens medarbejdere.

Ulovlig aftale mellem Apple og Google

Fem softwareudviklere har sagsøgt Adobe, Apple, Intel, Intuit, Google, Lucasfilm og Pixar for, at have indgået en ulovlig aftale om ikke at ansætte hinandens medarbejdere. Det skriver ComOn.dk

Bevismaterialet i sagen er indsamlet under en tidligere undersøgelse foretaget af det amerikanske Justitsministerium, der indgik i et forlig med firmaerne i 2010.

 
I bevismaterialet indgår også en mail fra den nu afdøde Apple-chef, Steve jobs, hvor han henvender sig direkte til Google-chefen Eric Schmidt. Mailen er sendt i marts måned 2007, dengang var Schmidt også medlem af Apples bestyrelse. I mailen står bl.a. ”Jeg vil være meget glad hvis jeres rekrutteringsafdeling stopper med at gøre dette,” skriver Jobs med henvisning til en Google-ansat har forsøgt at af hyre en Apple-udvikler.

Til den mail svarer Schmidt, at den er videre i Google-organisationen og HR-chefen svarer den pågældende Google-medarbejder, der har forsøgt at hyre Apple-udvikleren vil blive afskediget indenfor en time. Samtidig undskylder han for Jobs.

En anden sag, går på et dokument fra 2007, der er skrevet af Intel-chefen Paul Otellini. Han nævner også aftalen med Google, da han skriver: ”Lad mig understrege. Vi har ikke underskrevet noget. Der er et håndslag mellem Eric og mig om ”ingen rekruttering”. Jeg ønsker ikke at dette skal blive kendt i bredere kredse”. 

Firmaerne anklages for at have dannet en ulovlig sammensværgelse, hvor formålet er ikke at lave en ”krig” om de bedste medarbejdere. Aftalen har dog gjort det svært for medarbejderne, at forbedre deres egen arbejdssituation og komme videre i karrieren. 

Men et civilt søgsmål mod internet-giganterne og sagsøgerne forsøger at få status, som ”class-action” – hvilket er en sag, som føres på vegne af alle der har lidt skade. Dette betyder ”på dansk”, at Apple, Google og de øvrige virksomheder kan se frem til større erstatningskrav. 

Dog har mange Google-ansatte de seneste år forladt firmaet til fordel for Facebook.

Temaets videre forløb

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. mobilsiden gik videre med sagen. Efterfølgende d. 1/2/2012 publicerede vi en artikel der drejer sig om Apple-ansatte arbejder med falske produkter – Følg det videre forløb her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..