Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ulovlige repeatere giver dårlig mobildækning

Ulovlige repeatere giver dårlig mobildækning

Teleselskaberne oplever problemer med ulovlige signalforstærkere, der forstyrre mobilsignalet og giver dårlig dækning.

Teleselskaberne oplever i stigende grad problemer med ulovlige signalforstærkere, der kan forbedre mobildækningen i et lille område. Signalforstærkerne bliver også kaldt repeatere, og er ulovlige at anvende, da rettighederne til de anvendte frekvenser ligger hos teleselskaberne, skriver Teleindustrien.

Repeaterne bruges typisk i lagerhaller eller i lastrum på skibe, for at give et bedre mobilsignal. Men mens signalet måske bliver bedre for dem der har opstillet repeateren, kan signalet helt forsvinde for naboen.

Mobilnettene er opbygget således, at frekvenserne anvendes bedst muligt uden forstyrrelser. En repeater der anvender en tilfældig frekvens, kan dermed skabe problemer for det etablerede net og i sidste ende give forstyrrelser.

Erhvervsstyrelsen har nu sat fokus på området, og er klar til at rykke ud med måleudstyr, for at finde de ulovlige repeatere.

Bliver man opdaget i at have en opsat en ulovlig repeater, er bøden første gang på 10.000 kroner og anden gang 15.000 kroner.

Kilde: TeleindustrienErhvervsstyrelsen

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hans 29-04-2014 12:52:42

Endelig kom der gang i omtalen af de ulovlige repeatere, en god opfølgning efter el den medie omtale der tidligere har været med hvordan man anskaffede sig disse ulovlige repeatere til privat brug-

3 0

Om brug af cookies