Underskudsregnskab fra Nokia – dog mindre end frygtet

Til trods for der sælges flere og flere Lumia-telefoner, så er mobilproducenten Nokia atter igen gået i minus.

Underskudsregnskab fra Nokia – dog mindre end frygtet

Nokia har netop leveret et nyt underskudsregnskab med faldende salg, hvilket var stik mod manges forventninger. Det skriver Business.dk.

Salget er gået 20 procent tilbage i forhold til samme tidspunkt sidste år. I første kvartal i år solgte Nokia for 5,85 milliarder Euro mod 7,35 milliarder i første kvartal 2012. Det endte med et resultat på minus 150 millioner Euro mod 1,34 milliarder i første kvartal 2012. Dog er underskuddet mindre end frygtet.

Mængden af solgte mobiltelefoner er endnu engang faldet, denne gang med 25 procent, til 61,9 millioner eksemplarer. Dog var der en stigning i salget af Lumia-telefoner. Der blev solgt 5,6 millioner smartphones fra Nokia i første kvartal 2013 mod 4,4 millioner i 4. kvartal 2012. Nokia forventer en yderligere fremgang i salget af Lumia-modeller i det igangværende kvartal.

Det er blandt andet de billigere Lumia-modeller, som skal hjælpe Nokia med at nå ud til udviklingslandene, hvor Nokia tidligere har haft et gigantisk marked med deres billigere telefoner.