Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Undersøgelse: Her er de skandinaviske mobilvaner

Undersøgelse: Her er de skandinaviske mobilvaner

Nordmænd køber avancerede mobiler, danskerne skifter oftest og svenskerne er til musik.

En undersøgelse foretaget af Telenor og Synovate viser, at nordmændenes penge sidder noget mere løst, end hos blandt andet os danskere, når de skal købe mobil. Nordmændene er langt mere optaget af avancerede mobiler.

Ifølge undersøgelsen er mere end halvdelen af nordmændenes mobiler klassificeret, som "high-end"-mobiler. I Sverige er det en tredjedel af mobilerne, mens det i Danmark kun er én ud af ti mobiler, der er "high-end"-mobiler.

Når nordmændene skal anskaffe sig ny mobil, så bruger de i gennemsnit 1.750 kroner, svenskerne ligger lige i hælene med 1.650 kroner. Hos os danskere ligger pengene noget mere fast i pungen, når vi skal handle mobil, danskerne bruger kun omkring 1.170 kroner på en ny mobil.

Undersøgelsen viser dog også, at selv om vi danskere bruger færrest kroner, når vi skal købe ny mobil, så er vi de flittigste til at skifte mobilen ud. I gennemsnit, så skifter 49 procent af danskerne mobilen ud mindst én gang om året, mens det tal i Sverige kun er 16 procent og i Norge 38 procent. En af årsagerne er, at vi danskere vil have det nyeste nye. En længere bindingsperiode i både Norge og Sverige kan desuden også være årsagen til, at de to nabolande ikke skifter mobilen så ofte som os danskere - samt køber dyrere mobiler.

Der er også store forskelle på, hvilke funktioner vi vægter højest. Nordmændene er meget interesserede i kameraet, svenskerne er til musikken, mens vi danskere gerne vil have både kamera og musikafspiller i vores mobil.

Alle lande er enige om, at mobilen være let at betjene.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies