Undersøgelse: iOS 11 kan halvere driftstiden

Apples nyeste softwareopdatering kan tære drastisk på batteriet ifølge sikkerhedsselskabet Wandera.

Undersøgelse: iOS 11 kan halvere driftstiden

Med Apples nye styresystem til iPhones, iPads og iPods har Apple ændret en del i både styresystemets udseende og den underliggende programkode.

Sidstnævnte synes ikke at være omkostningsfrit, da det nye software kan forårsage både Bluetooth og WiFi-problemer samtidig med at det tærer markant hårdere på batteriet. Det skriver netsikkerhedsselskabet Wandera.

I selskabets tests, viser det sig, at en iOS 11-enhed bliver lænset for strøm omkring to en halv gange hurtigere end da den opererede med iOS 10. Testen er foretaget af op mod 50.000 aktive iPhone og iPad-brugere, hvor batteriets ladetilstand over iOS 11’s tre første dage monitoreres.

Før opdateringen opnåede iOS 10 brugere i snit 240 minutters aktiv driftstid – en tidsramme som barberes til bare 96 minutter med det nye software ombord.

Se også:  Apple iOS 11 – her er de største nyheder

iOS 11 batteri
Foto: Wandera.com

Årsag: iOS 11 arbejder i baggrunden

Den drastiske nedsættelse af driftstiden er ikke unormal påpeger Wandera på deres blog-hjermmeside, som samtidig påpeger, at tidligere iOS-opdateringer har givet lignende issues i den indledende periode.

Nye funktioner i iOS 11 bliver desuden udpeget som mulige forklaring på den dårlige driftstid. Funktioner som Animoji og den kommende Face-ID beror på hardwaremæssige tunge opgaver, opgaver som i iPhone 8 og X bliver varetaget af dedikeret hardware i A11-processoren. Disse findes ikke i ældre iPhones og iPods, hvorfor der bliver tæret hårdere på batteriet.

Søgefunktionen Spotlight er også en af synderne, da applikationen skal reindeksere hele enhedens indhold – hvilket er både ressource- og strømkrævende. Med tiden vil disse opgaver dog gå tilbage til at mindre ressourcekrævende.

Til trods for øget strømforbrug, er der generel tilfredshed med iOS 11 opdateringen som helhed. I Mobilsiden.dks nylige rundspørge svarede kun omkring 1 blandt 5 iOs-brugere, at de foretrak iOS 10. Omkring 3 ud af 5 var til gengæld positive overfor den nye software.

Læs også:  Apples nye iOS 11 – er du fan? [AFSTEMNING]

Seneste nyt i sagen

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 19/9/2017 havde vi dette at sige med artiklen om Huawei driller Apple efter uheldig Face ID-demonstration – Artiklen kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.