Undersøgelse: iPhone kunder har “blind tillid” til Apple

Næsten otte ud ti nuværende iPhone-brugere kunne ikke forestille sig, at købe en anden smartphone, viser ny undersøgelse.

Undersøgelse: iPhone kunder har “blind tillid” til Apple

Da den daværende Apple Boss Steve Jobs i 2010 blev hårdt udspurgt til Apples beslutning, om at udelukke Flash-teknologien fra deres iOS-enheder, var svaret simpelt fra den ikoniske Apple-guru.

Kunderne betaler os for at træffe de svære beslutninger, altså at bygge de bedste produkter vi kan. Hvis det lykkedes, så køber de dem, og hvis ikke, jamen så køber de dem ikke. Det hele løser sig i enden” sagde Steve Jobs til D8-konferrencen i 2010.

Apple bliver hjemsøgt af patentvirksomheder

Noget tyder dog på, at kunderne i forvejen har besluttet sig, og altså ikke venter på Apples årlige iPhone-præsentation. Det understøttes nu af ny undersøgelse, der har spurgt 2000 nuværende iPhone-brugere til sagen. Det skriver The Telegraph.

Loyalitet eller blind tillid?  

Mere end 60% af de 2000 adspurgte har bekræftet, at de fremover vil skifte til Apples nyeste iPhone, og derved også indrømmet, at have blind tillid til Apple-mærket. 78% kunne desuden ikke forestille sig, at have en anden telefon.

Over halvdelen af de adspurgte har været imponeret over Apples iPhone og samme antal kommer desuden også fra tidligere modeller af den populære æble-mobil. Argumentet for 37% af de 2000 adspurgte lød på, at de i forvejen var godt bekendt med brugerfladen i iOS. 

Apple iOS 7 – Når en ny start lover godt

28% har ved køb af deres nuværende iPhone ment, at det var det bedste valg på de givne tidspunkt, hvor 25% istedet er overtalt af familiemedlemmerne, som gerne vil kunne gøre brug af Apple-specifikke funktioner som Facetime, iMessage osv.

Nye kunder kommer fra nær og fjern
Undersøgelses har også afsløret, at 14% kommer fra Nokia, 9% fra Samsung, 17% fra Blackberry, 4% fra HTC og kun 2% fra Sony Ericsson. 

Der er altså ikke mange kunder fra reelle konkurrenter, som har repræsenteret deltagerne i undersøgelsen, men det rører dog ikke for nuværende kunders loyalitet overfor Apple og iPhone.

Roshan Bholah, der er grundlæggeren bag SIMOnlyContracts.co.uk, der har foretaget undersøgelsen, fastslår “Det er virkelig interessant, at se denne blinde tillid blandt iPhone-brugere – de vil ikke længere betragte andre mobiltelefoner på markedet, alene fordi de har tillid til Apple, og kan måske også godt lide at blive associeret med brandet.”

Men det gamle ordsprog ‘if it ain’t broke, don’t fix it’ passer glimrende her, Apples kunder har tilsyneladende en god oplevelse med iPhone. Det er i sidste ende den loyalitet alle mærker håber at opnå med deres kunder – gamle og nye” afslutter han.

Hvad siger Mobilsidens iPhone-brugere? Køber i med sikkerhed næste mobil hos Apple, og hvis ja, hvad er så grundlaget? Overvejer i andre platforme? 

Kilde: The Telegraph.

Opdateringer af emnet

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. mobilsiden har bragt sagen videre. 28/12/2013 kom den efterfølgende historie med sagen; Tim Cook teaser for store planer i 2014 – Følg den videre udvikling her. Få også seneste nyt om temaet her..