Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Undersøgelse: Smartphonen kan skade øjnene

Undersøgelse: Smartphonen kan skade øjnene

Britiske optikere fastslår, at det blålige lys fra smartphonen er potentielt farligt, og anbefaler derfor moderat brug.

Vi har på Mobilsiden.dk tidligere fortalt, at Du checker din mobil 150 gange - om dagen. Derudover har vi tidligere set nærmere på denne Undersøgelse: Mobilen skyld i forringet indsats på jobbet imorgen, der netop påpeger, at smartphonen har stor del i skylden på den manglende nattesøvn samt faldende energi dagen efter.

Det kommer sig nok ikke som den store overraskelse, at vores øjne kan tage skade, siden det nu oftes er dem vi bruger til at kigge på skærmen med. Ikke desto mindre så er det netop hvad en ny britisk undersøgelse bringer fokus på. Det skriver DR.

Undersøgelsen, der var bestilt af en gruppe britiske optikere, har adspurgt 2000 mennesker og fundet ud af, at den gennemsnitlige brite kan have op mod 7 timers skærmtid hver eneste dag. Derudover har rapporten konkluderet, at unge under 25 tjecker mobilen 32 gange om dagen, hvilket jo ligger lidt lavere end hvad den europæiske undersøgelse tidligere er kommet frem til.

Smartphonen er værst

Computere er indregnet i konklusionen, men smartphonen er problematisk, da man ofte holder den tæt på ansigtet. Øjnene kan desuden blive anstrengt af lyset i mobilerne, hvilket kan føre til forringet søvn. 

En britisk optiker udtaler til BBC, der står bag historien, at det blåviolette lys er potentielt farligt, særligt hvis man udsættes for det i lang tid. Samme optiker understreger dog også, at det ikke er dokumenteret påvist, at der er direkte sammenhæng imellem øjenskader og lyset.

Undersøgelsen bekræfter, at man blinker mindre, når man sidder foran en skærm og anbefalingen går derfor på, at få synet tjecket, og holde jævnlige pauser fra skærmen. Her på Mobilsiden.dk, har vi tidligere lavet et par tip som måske kan hjælpe jer der vil holde jer opdateret, og stadig kunne passe sengetiderne. De kommer her: 

Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero

Tip: Automatisk lysindstilling der kan redde din nattesøvn

Tip: Brug “Night-Mode” når du nørder om aftenen

Kilde: DR

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon Madsen 31-03-2014 15:50:30

jeg har den holdning at sådanne ting og mange andre det kan vi nok godt styre selv og har evt. den fordel at vi pga. tilpasning/evolution tilpasser os og det går til gavn til vores børn

0 1

Om brug af cookies