Undgå dårligt TV-signal – se efter mærket udstyr

Forbrugerne skal se efter om deres TV-udstyr er mærket "4G LTE protected" hvis de vil undgå forstyrrelser fra mobilnettet.

Undgå dårligt TV-signal – se efter mærket udstyr

Der er lagt op til en gang verbal ballade, når auktionen over 800 MHz frekvenserne senere på året løber af stablen i Danmark.

Fordi hele TV-branchen forventer store problemer med indstråling i kabler og udstyr, så begynder producenterne af forbrugerudstyr nu at tage højde for indstråling fra 800 MHz frekvenserne.

Således er importøren af antennemateriel og settop-bokse, Max-Nordic, begyndt at mærke deres varer med et “4G LTE protected” mærke, så de professionelle indkøbere (antennemontører, detailhandlen m.fl.) er opmærksom på, hvilket udstyr der er korrekt afskærmet imod eventuelle forstyrelser fra de kommende 800 MHz 4G LTE netværk.

Mange installationer vil i følge en samlet TV-branche opleve uhensigtsmæssig indstråling i kabler, stik og antennedåser, som følge af brugen af 800 MHz frekvenser, der ligger meget tæt på de frekvenser der benyttes til transmission af TV – både via antenne og kabel.

I Sverige har brugen af 800 MHz ifølge importøren Max-Nordic allerede giver problemer, hvilket også er grunden til at importøren nu mærker korrekt afskærmet udstyr med “4G LTE protected”.

Læs mere om den mulige forstyrrelse af TV-modtagelse på 800 MHz her.

Læs også:
Filtre skal løse støj på TV-signaler fra 4G-net