Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Undgå fugt- og væskeskader på mobilen

Undgå fugt- og væskeskader på mobilen

TV: Når mobilen først er fugtskadet er der ikke meget at gøre. Se her, hvordan du undgår fugtskader i mobilen.

Væske og fugt er den helt store dræber af mobiltelefoner.

Den sniger sig ind i telefonen og pludselig virker tasterne eller skærmen ikke mere.

Men langt de fleste ved ikke, at det er fordi telefonen har fået fugt.

Så sender man den til reperation, og får telefonen tilbage med en ubehagelig overraskelse: En regning. Garantien gælder nemlig ikke, når der er tale om en fugtskade, som bliver anset for at være mobil-ejerens eget ansvar. Så skal du selv betale for at få mobilen lavet, eller købe en ny.

Hvis du vil undgå, at din mobil ender som dem i videoen, så se her, hvordan du bedst passer på din mobiltelefon.

Kuldechok

Hvis man er udenfor i længere tid i det kolde vejr, kan det være nødvendigt at pakke telefonen beskyttende ind, eventuelt i en sok, hvis man ikke lige har et decideret etui til mobilen.

Telefonen kan nemlig ikke holde til at blive gennemkold.

Sker det alligevel, at telefonen er blevet kold, for eksempel fordi den har ligget i bilen natten over, så er det vigtigt, at man ikke tænder den, før den igen er helt varm.

Tag mobilen med ind, hav tålmodighed og vent på, at den bliver varmet langsomt op. Hvis man forsøger at varme den kunstigt op kan det resultere i dug-skader i skræmen eller telefonens indre dele.

Når telefonen er helt varm igen kan man forsøge at tænde den.

Det kan tage op til to-tre dage, før mobilen er gennemvarm.

Kondens

Det er vigtigt, at man aldrig har telefonen helt inde på kroppen, hvor der er stor risiko for, at den vil blive udsat for fugt fra kroppen.

Derudover er det en dårlig idé at tale i telefonen udenfor, hvis det regner eller sner selvom det ikke er meget.

Hvis uheldet er ude

Hvis telefonen har været med udenfor i nedbøren, eller man på anden måde er bange for, at den har fået fugt, er det vigtigt at skille telefonen ad.

Tag bagdækslet af, batteriet, SIM-kort og memory ud, og læg delene til tørre.

Hvis der er synlig fugt, tørres det væk.

Læs også:
 - Backstage: Kom med mobilen på værksted

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mathias B 09-09-2010 22:26:47

Hej..

Jeg har selv haft en mobil engang, som kom til at ligge på havebordet en 4-5 timer i regnvejr, fordi den var blevet glemt derude en sommer... Det resulterede selvfølgelig i, at den ikke ville tænde længere..
Jeg havde set et klip på YouTube nogle uger før ved et tilfælde, hvor jeg så at man kunne forsøge sig med et lille trick..

Man skulle skille telefonen ad, så meget som man nu kan komme afsted med (bagklap, batteri, froncover - hvis muligt), så skal alle delene lægges i en lufttæt boks, ligesom en tupperware bøtte eller lignende.. Den skal så være fyldt op med almindelige ris.

Ris absorberer fugt, og derved også den fugt som er i din mobiltelefon, ved et uheld som en væskeskade. Der skal telefonen så ligge i et godt døgns tid. Saml så telefonen igen, og så skulle der forhåbentlig være en større chance for, at den er i live, end hvis du ligger den på radiatoren og lignende.

Jeg synes at have erfaret at ved at ligge sin mobil til "tørring" på en radiator, eller under en føntørrer, så udtørrer man egentlig bare fugten ind i telefonen, hvilket stadig vil give skjolder og mærker.

Min mobil virkede efter "ris-tricket" - selvom den havde fået en ordentlig regnskylle i knap 4 timer, og egentlig var total død bagefter..
Så prøv tricket, hvis uheldet er ude.. Der kan jo ikke ske noget ved at prøve, så længe det blot sker indenfor rimelig god tid (ca. et døgn, kunne jeg forestille mig)


Mvh.
Mathias

0 0
Steffen Møllergård 08-09-2010 17:24:36

Jesper du har vel også pause på dit arbejde? :)

0 0
Jesper 08-09-2010 13:01:57

..hvis det tager lang tid, at få repereret sin mobil hos TDC, så er det måske fordi de bruger tiden på at se fodbold?
Se indslaget og se hvad jeg mener! ;o)

0 0
Mobilsiden.dk 08-09-2010 13:10:46

Hej Jesper,

Good point. :-)

Men faktisk er det fordi, at samme repcenter også laver service på de HD-bokse og net-TV bokse, som sælges via TDC og YouSee.

0 0

Om brug af cookies