Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Unge får måske hovedpine af 3G-master

Unge får måske hovedpine af 3G-master

Strålingen fra 3G-master har generelt ikke den store indvirkning på koncentrationsevnen. De unge har dog gener som hovedpine grundet strålingen.

Ny dansk undersøgelse viser, at hjernens ydeevne ikke påvirkes synderligt af strålingen fra 3G-mobilmaster. Desuden kan det også konkluderes, at strålingen ikke forværrer testpersonernes koncentrationsevne, reaktionstid eller hukommelse, skriver Politiken.

Undersøgelsen er lavet, som et samarbejde mellem Aalborg og Aarhus Universitet, hvor man testede henholdsvis 40 unge og 40 voksne. Disse personer blev sat ind i et rum, hvor de på givne tidspunkter blev udsat for stråling. Men der var også testperioder, hvor der ingen stråling var.

Et foruroligende resultat var dog, at unge mennesker sammenlignet med voksne mennesker, konstaterede en øget hovedpine under strålingen. Men for at dette skal kunne opfattes, som et troværdigt resultat, skal der ifølge forskerne foretages flere undersøgelser, hvor hovedformålet er at undersøge, hvorvidt stråling er årsag til hovedpine eller ej.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies