Unge gider ikke kontanter – venter på mobilbetaling?

En ny undersøgelse viser, at unge mennesker ikke gider mønter og sedler, men måske blot går og venter på mobilbetaling er muligt.

Unge gider ikke kontanter – venter på mobilbetaling?

En ny undersøgelse viser, at mønter og sedler ikke er noget unge mennesker gider fylde lommen med. Til gengæld er mobiltelefonen nærmest ved hånden kontant.

Hele 98 procent af unge mellem 18 og 35 år har deres mobil ved hånden, det viser undersøgelsen der er foretaget af Epinions Danmarkspanel for 4T. Det betyder også, at mobiltelefonen er den genstand, som vi oftest har på os – endda mere end et betalingskort.

Derfor giver det også mening med mobilbetaling, hvor mobiltelefonen vil erstatte både kontanter og kreditkort.

 – ”Mobilen har vi altid på os, mens småindkøbene i hverdagen på steder, der ikke tager dankort, eller hvor vi selv er kommet afsted uden dankort, er en udfordring. Her gør mobilen det nemt,” siger Peter Bredgaard, der er administrerende direktør i 4T.

4T, der er stiftet af de fire store teleoperatører TDC, Telenor, Telia og 3, arbejder på en mobiltegnebog. Deres løsning vil først kunne bruges til betaling i online-butikker, men senere hen vil den også virke i de fysiske butikker.

 – ”Når nu mobiltelefonen er blevet så central en del af vores liv – og særligt blandt de unge – så mener vi, at det er oplagt at give danskerne nye mobile muligheder. Mobilen bliver fremtidens betalingsmiddel. Derfor er vi på vej med en mobil tegnebog, der kan bruges til at betale med – nemt, hurtigt og sikkert,” siger Peter Bredgaard.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår løsningen fra 4T vil være klar til brug.

Foruden det bliver nemmere for forbrugerne, så bliver det også billigere for Nationalbanken, som oplyser det hvert år koster omkring seks milliarder kroner at håndtere kontante betalinger.

Den videre fortælling

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 15/10/2013 publicerede vi en nyhedsartikel med fokus på Nogle børn er taberen i konkurrencen mod mobilen – Historien bringes videre her. Se også seneste nyt om temaet her.