Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Unge gider ikke ringe

Unge gider ikke ringe

Den klassiske telefonsamtale er på vej ud.

Du har sikkert lagt mærke til det. Teenagere ringer ikke for at sige tillykke med fødselsdagen eller tak for sidst. Men ifølge Washington Post, er det faktisk et udtryk for høflighed fra de unges side. De vil ikke optage din tid.

En telefonsamtale kræver nemlig mere opmærksomhed end en sms, og derfor sender mange unge en besked og spørger, om de må ringe på et bestemt tidspunkt, inden de foretager opkaldet.

Og generelt gider de unge under 18 år ikke tale i telefon mere - de kommunikerer på sms eller chat. I hvert fald i USA, det viser en undersøgelse fra analysefirmaet Nielsen.

Rapporten viser, at aldersgruppen under 18 år i gennemsnit sender 2.779 sms-beskeder om måneden. Til sammenligning sender danskerne (der findes ingen tal for den specifikke målgruppe) 2.000 sms’er om året, det viser en rapport offentliggjort tidligere i år.

I gennemsnit sender de unge amerikanere næsten fem gange flere sms’er end antallet af taleminutter om måneden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dennis 26-08-2010 13:45:11

Jeg er ikke enig, jeg vil gerne snakke i mobilen med andre - det synes jeg er langt mere personligt end at få en tekst på en skærm.
Men sms/facebook/twitter osv. har også sine fordele for jeg kan jo ikke være bekendt at ringe om nattent til folk, og der er det jo praktisk at kunne skrive til hinanden.

Selvfølgeligt sms'er jeg også hele tiden, men sidder jeg i bussen og keder mig ja, så ringer jeg sq til én og tager personen ikke telefonen har han/hun nok ikke tid og så smider jeg en sms og evt. ringer til en anden.

0 0
Thomas Møller 26-08-2010 09:08:25

Jeg syntes det er super lækkert med sms / twitter / facebook / email kommunikationen fremfor tale. Man kan få lov at tage tingene i sit eget tempo, og hvis man så endeligt skal ringe, jamen så gør jeg også som nyheden beskriver "Har du tid, så ringer jeg lige?"

Og som flere og flere web ting sikkert bliver mere eller mindre push orienteret på mobilen, så kan det da næsten kun bliver mere udbredt :)

0 0

Om brug af cookies