Unge sender 10.000 SMS’er om måneden

Mobilen ligger aldrig stille hos en række unge, som benytter SMS'erne til, at vedligeholde venskaber.

Unge sender 10.000 SMS’er om måneden

For nogle unge er mobilen nærmest en forlænget del af kroppen. Seks ud af 10 i aldersgruppen 13-24 år sender omkring 10.000 SMS’er om måneden – svarende til 333 pr. dag. Tallene kommer fra TNS Gallups Telecom Index, der er udarbejdet for TDC.

 – "Det kommer slet ikke bag på os. Vi kan se i vores egne statistikker, at der er en del unge, der sender 10.000 beskeder om måneden", siger Anders B. Christjansen, vicedirektør i TDC Mobil, til MetroXpress.

20 procent af de 25-34 årige sender mellem 51 og 100 beskeder om ugen, mens ældre over 55 år, kun sender mellem én og 10 SMS’er om ugen.

TDC har tidligere undersøgt, hvad unge allerhelst ville have med på en øde ø. Valget faldt for størstedelen af de adspurgte på mobiltelefonen.

Mobilen vedligeholder venskaber

– "Unge er vokset op med mobilen, som deres sjette finger. For dem er der ingen forskel på, at snakke med nogen eller sende en SMS", siger Søren Østergaard, centerleder på Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik til avisen. Han har forsket i unges kommunikation.

Forskningen viser, at mange i den yngre aldersgruppe. bruger mobilen til at vedligeholde venskaber.

Pigerne sender flest SMS’er.

Det sidste nye om emnet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 19/5/2008 kom der flere nuancer om emnet med et indlæg omkring Snart mobil-tv og bredbånds-tv hos Sonofon – Det videre forløb i sagen finder du her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.