Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Unge skændes og slår op via sms

Unge skændes og slår op via sms

Universitet i Trondheim, Norge, har på baggrund af en spørgeundersøgelse, foretaget på unge i Oslo og Stavanger, udarbejdet en rapport, som viser at unge skændes med vennerne over sms og tilmed dropper kæresten via en sms.

Sms kan være en ubehagelig kommunikationsform hvis man bliver droppet af kæresten.

Specielt blandt teenagerne er det udbredt at droppe kæresten over en sms. Denne måde at afslutte et forhold, falder ikke i seniorforsker Richard Lings smag, som mener, at det ikke er er god måde, at slå op med kæresten på, da det efterlader en del uafsluttede ting.

Næsten en fjerdedel af de adspurgte under 16 år har slået op med kæresten via sms. For de 16-17 årige gør det sig gældende, at 13 procent har droppet en kæreste via sms. Hvad angår de 18-19 årige og de 20-23 årige, ser man en tilbagegående tendens, idet det her ”kun” drejer sig om 9 procent, som har afsluttet et forhold via sms.

Når det drejer sig om skænderier via sms, er det dog ikke de yngste teenagere, som oftest benytter sms’en til dette formål. Her er det de 18-19 årige, som står øverst på skamlen. Såvel blandt de 16-17 årige og de 18-19 årige tilkendegiver 17 procent, at de ofte skændes med deres venner via sms. Men hvis man også tager de adspurgte med, som skændes med deres venner en sjælden gang, er det aldersgruppen 18-19 år, som løber af med sejren om flest skænderier.

Hvis man går med den forestilling om, at det er drengene, som oftest dropper kæresten i en sms, så tager man fejl. Undersøgelsen viser nemlig, at det er ligeligt fordelt mellem de to køn. Tager vi derimod et kig på, hvem de største syndere er, når det kommer til sms-diskussioner, så er pigerne klart på førstepladsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies