Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Unge SMS-hajer underviser de ældre

Unge SMS-hajer underviser de ældre

Ældre vil gerne lære de unges kommunikationsform SMS. Og hvem er bedre til at undervise dem end de unge selv.

Instantmoto... Fotokilde: Slashphone.com
Instantmoto... Fotokilde: Slashphone.com

For 14 dage siden kunne Mobilsiden.dk fortælle, at ældre mennesker er vilde for at lære at sende SMS. Ifølge Ældresagen er de ældre slet ikke så teknikforskrækkede, som de ofte fremstilles – tværtimod vil de meget gerne lære at sende de korte tekstbeskeder via mobilen.

Gode initiativer

Den massive interesse fra de ældre har resulteret i et antal forskellige arrangementer rundt omkring i landet, som Ældresagen har planlagt - oftest i samarbejde med teleselskaberne.

Men det kan faktisk også gøres en del nemmere og bedre. For hvorfor ikke bede de unge, som må karakteriseres som landets eksperter i SMS-skrivning, om at undervise de ældre.

Det er netop den idé, man arbejder med i Silkeborg. Her kan de ældre tilmelde sig et kursus i SMS, der løber af stablen den 24. oktober, hvor underviserne er unge elever fra Kornmod skole.

Hver enkelt ældre, som tilmelder sig, får sin egen personline ”coach”, og udover undervisningen er der også tid til lidt hygge med kaffe og kage.

Det forestående arrangement i Silkeborg er ikke enestående. Ældresagen har tidligere haft gode erfaringer med at bruge unge, frivillige som undervisere for de ældre. De unge er jo eksperterne, og især de unge piger er dygtige til at undervise de ældre, viser det sig.

Mobilen kender ingen alder

Sidste år havde mere end 30 procent af alle ældre danskere over 65 år en mobiltelefon. Og der er ingen tvivl om, at tallet er vokset en del siden. Det er derfor ikke længere et sjældent syn at se ældre mennesker med en mobiltelefon i hånden.

I starten havde mange ældre deres mobil som en sikkerhed på opfordring af deres børn. Med mobilen i lommen havde gangbesværede og andre svage ældre bedre mulighed for at komme i kontakt med omverdenen, hvis uheldet skulle være ude.

Men mobilen er ikke længere blot en nødløsning for de ældre. SMS er blevet så udbredt en kommunikationsform på samfundsplan, at lysten til at lære at kommunikere med børn og børnebørn via de korte tekstbeskeder er vokset eksplosivt.

På Mobilsiden.dk er vi derfor sikre på, at SMS kurser – enten i private omgivelser eller via Ældresagens arrangementer – vil blive stadig mere udbredt i fremtiden i takt med, at stadig flere ældre får smag for skriverierne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies