Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Unges nattesøvn ødelægges

Unges nattesøvn ødelægges

Et hektisk natteliv, tændte mobiltelefoner og fjernsynet ødelægger unges nattesøvn.

Mange unge mennesker ødelægger deres nattesøvn med et hektisk natteliv, tændte mobiltelefoner og tv-kiggeri. Dette går udover indlæringsevnen, og kan i sidste ende være sundhedsskadeligt, advarer søvnlæger rundt omkring i landet.

Overlæge Poul Jennum der er leder af Dansk Center for Søvnmedicin, fortæller et stigende antal unge bliver henvist med søvnproblemer.

En undersøgelse som Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten viser, at næsten hver fjerde 18-25 årig har svært ved at falde i søvn en eller flere gange om ugen.

Resultaterne fra undersøgelsen viser derfor, at unge har større søvnproblemer end ældre generationer.

Online 24-7

Det kritiske resultat skyldes bl.a. ændringen af livsstil. "Livsstilen har ændret sig, og de unge dyrker nu mindre motion, indtager mere sukker og alkohol - ligesom de konstant er online med mobiltelefonen, internettet og har fjernsynet kørende". Dette er alt sammen noget, som kan forstyrre en god nattesøvn, svække indlæringsevnen og i længden være sundhedsskadeligt", fortæller Poul Jennum.

Læge Allan Hvolby, fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afd. i Esbjerg, påpeger ligeledes, at mange unge mennesker ganske enkelt bytter rundt på nat og dag. Han påpeger bl.a. for meget indtag af alkohol og for meget fest, som det der forskubber døgnrytmen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies