Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Universal mobiloplader i 2012

Universal mobiloplader i 2012

Micro-USB som en fælles standard for mobilopladere skal gøre livet lettere for mobilbrugere, og kan nedsætte produktionen af opladere drastisk

Mængden af mobilopladere i skuffen stiger i akkurat samme takt, som vi skifter mobiltelefon, men fra 2012 skal dette ændres, idet en ny standard for mobilopladning indføres. Det skriver Business.dk

Det forventes, at en aftale om en fælles standard for opladere underskrives af en række mobilproducenter allerede til efteråret. EU-kommisionen fortæller desuden, at allerede i starten af næste år, er det sandsynligt, at den nye universelle mobiloplader er tilgængelig.

Selv om EU tidligere har truet med at tvinge branchen ind i en fælles standard, har man kunne se trenden i løbet af de sidste par år. Det er blevet mere og mere populært at benytte micro-USB stikket som oplader, og det er netop også denne type som er omdrejningspunktet for aftalen.

Alle de store er med

Det er de helt store spillere på mobilmarkedet som er med på ideen, Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Apple, LG og Motorola støtter alle den fælles standard.

Selv om mange telefoner allerede benytter micro-USB stikket til opladning, skal antallet udbredes, og fra 1. januar 2012, skal flertallet af de nye mobiltelefoner understøtte den universelle oplader.

Selvom der tales om en universel lader, så vil den selvsagt ikke virke til ældre mobiltelefoner uden et micro-USB stik.

Kan spare et hav af opladere

GSM association har beregnet, at der kan spares 51.000 tons overflødige opladere ved at indføre den nye standard, og selvfølgelig er det også en bonus, at vi som forbrugere, ikke behøver fylde vores skuffer op med opladere til forskellige mobiltelefoner.

Nye telefoner kan eventuelt leveres uden tilhørende oplader, hvilket måske endda kan betyde en besparelse i købet af en ny mobiltelefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TechnoSmølf 17-08-2010 18:02:04

Igen vil EU gerne bestemme... :p
Var det så ikke på tide de passede deres egne ting, hvad det så end er, og selv lade branchen styre det ;)
Ikke at jeg har noget imod at de nu får en standard. Ville heller ikke være kønt hvis SE X10i havde Ericssons standard stik, da det ville have ødelagt en ellers total lækker telefon :)

0 0
06-08-2010 19:12:59

Så er de altså begyndt at implementere micro-usb på deres mobiler. Min X10 har det i hvertfald...

0 0
BSG 06-08-2010 17:13:27

Jeg kan faktiskt godt lide Sony mobiltelefoneren, men ladestikket er noget af det værste jeg har oplevet, så det er fint at stikket bliver standardiseret.

0 0
Mikkel 06-08-2010 15:32:45

Det ville da være skønt at se mini usb-docks, så folk, der ønsker noget andet end apples produkter, også kunne få en dock til deres dyrt indkøbte telefoner/mp3-afspillere. Det ville også give et bredere kundegrundlag for docking-producenterne.

0 0
Jesper 05-08-2010 20:20:30

Hvorfor dælen har de så ikke implementeret det på iPhony4? Nåh, nej! Dén går jo ikke, når nu de har lokket så mange til at købe accessories med en iPod/iTouch/iPhony dock! Meeeget mærkligt firma!

0 0
Marcus Frederiksen 05-08-2010 22:16:26

Der ville nok være mange der blev pænt sure hvis deres dyrt indkøbte iphone / ipod dock ikke virkede med de nye stik, apple smider nok en adapter eller et stik der er "ipod/iphone stik" i den ene ende og så kan sættes til en micro usb oplader vil jeg tro.
Men sony kunne da også godt komme med nogle micro usb opladere de har været med i sammenslutningen i nogle år nu og kører stadig med deres store klodsede stik i mange modeller.

0 0

Om brug af cookies