Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Update: Fupnummer blokeres af TDC og 3 - Sonofon undlader

Update: Fupnummer blokeres af TDC og 3 - Sonofon undlader

TDC, 3 og Telia har nu blokeret for opkald til et fupnummer, der har plaget kunderne. Sonofon undlader at spærre.

<strong>Læs også:<br /></strong> - <a href=Udenlandsk fupnummer kan koste dyrt" />

I går meddelte Telia, at de var nødsaget til, at lukke for alle udgående opkald til et såkaldt satellitnummer. Hele nummerserien +88 2132***** blev blokeret.

Konkurrenterne Sonofon, 3 og TDC undersøgte straks sagen. I dag har 3 og TDC besluttet at følge trop, og spærre for nummerserien, mens Sonofon ingen konsekvenser har draget.

Sonofon oplyser til Mobilsiden.dk, at de ikke lukker nummeret ned, da deres kunder ikke er blevet misbrugt. Pressechef Peter Glüsing fortæller, at Sonofons ejer Telenor tidligere har oplevet lignende fupnumre i andre europæiske lande.

Fupmager sporet til Mellemamerika

Fupnummeret er nu sporret til en nummerudbyder i Mellemamerika, som passer på den typiske fupmager-profil.

Selskabet Premium TLC udbyder et satellitnummer til en kunde, som får et beløb per opkald nummeret modtager. Jo flere opkald, jo højere bliver beløbet. Modtages over 50.000 minutter om måneden kan gevinsten være over 150.000 danske kroner.

Rune Fick Hansen, pressechef i Telia, fortæller til Mobilsiden.dk, at de før har set disse fupnumre, og at de typisk kommer fra et land langt væk fra EU. Derfor er det svært at gøre noget ved - udover at blokere nummeret.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies