Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Update til iPhone og iPad løser overvågningsproblem

Update til iPhone og iPad løser overvågningsproblem

Apple har udsendt en opdatering til iPhone og iPad der er rettet mod det tidligere omtalte problem med, at brugernes placering blev gemt på enheden.

Foto: Mobilsiden.dk

Med iOS 4.3.3 der netop er frigivet via iTunes, sætter Apple fokus på enhedernes måde, at gemme informationer om brugerne på.

Over det seneste stykke tid, har Apple fået skyld for at overvåge brugerne, ved at gemme informationer om, hvor de befinder sig. Noget som Apple dog har benægtet.

I et åbent brev forklares det, at man har gemt forskellige placeringsinformationer, for at kunne reducere tiden, som enheden skal bruge, for at fastslå ens position, når man f.eks. åbner Google Maps, eller benytter Facebook Places.

Opdateringen nedsætter lokationsdatabasens størrelse, laver ikke længere backup af den i iTunes samt sletter databasen fra mobilen, når brugeren slår placerings-tjenester fra.

iOS 4.3.3 virker til iPhone 4, iPhone 3GS, iPad, iPad 2 samt tredje og fjerde generation af iPod Touch.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 05-05-2011 23:49:58

Apple har jo hele tiden haft ret. Det er sgu da klart, at når lokalitetstjenester er slået til, så vil det blive logget. Hvis man tror andet, så er man godt nok en lige så stor idiot som Jesper og Zeb.

I øvrigt er det ikke efter GPS placering men masteplacering, hvilket giver en meget unøjagtig placering. Det er blevet brugt i de tilfælde hvor den skulle lokalisere ens placering når der ikke var GPS signal. Det er jo sådan set smart nok at kunne få ens placering i løbet af 1 sek i stedet for at vente på GPS signal, som kan være umuligt indendørs.

Den her sag er blevet kørt helt ud af proportioner af Apple haters. Der er stor ironi i, at disse brugere så sværger til Google, som er berygtet for at overvåge brugeren om det så er browsermæssigt eller på mobilen. Ja, selv usikre wifi hotspots går ikke Googles næse forbi.

Som Kim Harder siger, så var der ingen opstandelse da regeringen lavede den skandaløse terrorpakke, for som der bliver sagt - hvis man har ren samvittighed, så vil de jo nok ikke overvåge mig. Naivt og stupidt!

0 0
Kim Harder 05-05-2011 14:38:09

Tage i betragning, at teleselskaber og internetudbyder i terroen navn skal logge alt tele trafik, og alt internettrafik, så ligger der også masser af placeringsdata. Hørte man ikke i den første udsendelse om Razzia med Skat, at med de databaser, som skat kan trække på, kan de følge en persons færden gennem Danmark.

0 0
Jesper 05-05-2011 12:51:00

...var det lige, at iOS 4.3 kom? 1 1/2 måned siden cirka? Og vi kører nu på 4.3.3! Det er jo helt Microsoftsk med alle de opdateringer! ;o)

Apple/Microsoft Potatoe/Potatoe

0 0
05-05-2011 13:05:15

Ja det er lige før at der kommer flere opdateringer fra Apple end nye telefoner fra HTC

0 0
Jesper 05-05-2011 19:14:12

Tjah, siden Desire HD blev lanceret, er der kommet en rettelse og en FW opdatering (2.2 - 2.3 pr d.d), og det er over ca. 6 mdr.
Men læg i øvrigt mærke til tonen i artiklen. Pæn omtale af, at Æble har sat fokus på et givent problem. Havde det nu været en Samsung/HTC eller lignende, havde tonen været anderledes skarp. Retorikken følger producenten, og præferencerne skinner tydligt igennem.

Jeg savner objektivitet!

0 0
David 05-05-2011 09:43:19

Det er faktisk meget sjovt at få mappet de steder man har været på et kort, så jeg vil da opfordre iPhone brugere til lige at tage databasen ud, inden i opdaterer :)

0 0
Zeb 05-05-2011 09:39:09

Morer mig stadig over hele det her cirkus. Tilsyneladende har det været kendt at det fandt sted siden sidste år, alligevel har Steve Jobs nægtet det skete. Da det ikke virkede forklarede man at det var en bug, men hvis det var en bug og de tilsyneladende kunne sende en fix på gaden indenfor ca. en uge, og problemet tilsyneladende har været kendt i visse kredse siden sidste år, hvorfor har de så ikke patchet det noget før? Det virker ikke som om de havde de store problemer med at finde ud af det?

Og det er ikke for at glorificere Google og Android for jeg ved godt at Google sniffer data til sig overalt hvor de kan. Det er mere bare håndteringen af problemer jeg ikke forstår. Var det ikke det samme med "Antenna-gate"? Først var der slet ikke noget problem, så blev det alligevel indrømmet at der måske var noget om det, og da de sendte Verizon udgaven på markedet havde de lavet nogen små ændringer i designet der skulle gøre Deathgrip mindre sandsynligt.

Når nok om det. Det er jo godt de har fixet det. Nu vil jeg bare gerne høre hvorvidt Android virkelig ikke indsamler data når man har slået det fra - I det mindste bliver man spurgt.

0 0

Om brug af cookies