Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Urutinerede GPS-brugere på bilferien udgør sikkerhedsrisiko

Urutinerede GPS-brugere på bilferien udgør sikkerhedsrisiko

Bilister som ikke jævnligt bruger GPS-navigation, udgør en risiko for trafiksikkerheden, da uvidenhed om brug og betjening fjerner opmærksomheden fra trafikken.

<strong>Fem råd ved GPS-køb</strong> <ol><li>Tjek dit behov. Det er ofte dyrere, at opgradere kort over Norden til komplet Europakort, end at købe en enhed med Europakort som standard</li><li>Hvor tit opdateres kortmateriale, og hvad koster det</li><li>Gå efter kendte mærker som Tomtom, Navigon, Garmin, Mio osv.</li><li>Sidste års topmodel dækker langt de flestes behov og fås billigt</li><li>Skærmen skal være tilpas stor og have godt lysforhol</li></ol>
Fem råd ved GPS-køb
 1. Tjek dit behov. Det er ofte dyrere, at opgradere kort over Norden til komplet Europakort, end at købe en enhed med Europakort som standard
 2. Hvor tit opdateres kortmateriale, og hvad koster det
 3. Gå efter kendte mærker som Tomtom, Navigon, Garmin, Mio osv.
 4. Sidste års topmodel dækker langt de flestes behov og fås billigt
 5. Skærmen skal være tilpas stor og have godt lysforhol

Sammen med opfindelse af navigation har mange familier fået en mere rolig bilferie, da det nu er slut med diskussioner, om hvilken vej der er bedst. Men det ændrer ikke ved det faktum, at den avancerede elektronik i frontruden, ofte stjæler opmærksomheden.

Ifølge førende GPS-producenter som Tomtom, Navigon og Mio stiger salget af enheder markant op mod sommerferien - og netop derfor, er der grund til bekymring, mener en ekspert i mobile enheder.

 - "GPS-løsninger er utroligt avancerede, og ikke noget man bliver 100 procent fortrolig med på få dage. Bilisterne skal droppe holdningen om 'at de godt kan finde vej til dagligt' og istedet bruge enheden jævnligt, for at lære hvordan den fungerer, ellers vil lyde og symboler kunne forvirre mere end de gavner", siger John G. Pedersen fra Mobilsiden.dk

Han mener, at alt for mange køber navigation, kort før ferien starter, eller hiver sidste års indkøb frem fra skuffen.

 - "Hvis enheden har ligget i skuffen et helt år, er kortmaterialet langt fra aktuelt, da 15 procent af Europas vejnet ændres hvert år, desuden kan batteriet være dårligt", mener John G. Pedersen.

Hos Navigon og Tomtom bakker man eksperten op, men peger også på, at når GPS-brug er indlært, forøges sikkerheden på vejene, fordi der gives advarsler om hastighedsbegrænsninger og bilisten ved i god tid, hvilken vej man skal.

Ti råd ved brug af GPS på ferien

 1. Brug GPS ofte, og lær at bruge den
 2. Køb ikke ny GPS, kort før ferien starter
 3. Husk at opdatere kortdata jævnligt
 4. Indtast ruten før motoren startes
 5. Betjen ikke enheden under kørsel
 6. Brug frontruden og fornuft. Ikke skærm og teknik.
 7. Planlæg ferieruten hjemmefra i ro og mag
 8. Tjek at bilens strømstik virker, så du har strøm på enheden
 9. Lovgivning og skiltning overruler altid GPS'en anvisninger
 10. Ved ankomst til feriestedet kan GPS'en finde forslag til nærliggende restauranter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies