Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   USA: Slut med mobilsnak mens du kører

USA: Slut med mobilsnak mens du kører

I USA bliver det formentlig snart forbudt, at benytte mobiltelefon under kørslen. Også med håndfri installation.

Det amerikanske NTSB, der varetager trafiksikkerhed anbefaler nu, at det bliver forbudt, at bruge alle bærbare og mobile elektroniske enheder, mens man kører bil. Forbuddet gælder også mobilsnak via håndfri installation.

Anbefalingen kommer med baggrund i en ulykke i 2010, hvor 2 blev dræbt og 35 såret, fordi en billist læste og skrev sms’er under kørslen.

Teleskabet har dokumenteret, at bilisten sendte og modtog 11 beskeder, umiddelbart inden ulykken.

Chefen for NTSB Deborah Hersman, siger at hun er klar over, at beslutningen ikke vil være lige populær hos “nogle folk”, skriver Comon.dk

Anbefalingen fra NTSB er ikke bindende, men fungerer som en ledetråd for myndighederne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Jensen 21-12-2011 07:29:44

I Danmark har vi også forbudt at snakke i mobiltelefon mens vi kører. Folk er da ligeglade, ikke befinde sig 10 min i trafikken uden at man se en eller anden retard der tror han kører lige så godt med én hånd og fokus på alt andet end med trafikanterne. Sæt bøden op til en månedsløn.
Og vi kunne sagtens indføre totalforbud mod mobilsnak i Danmark også, det flytter meget fokus, uanset hvor mange fri hænder man har.

0 0
19-12-2011 12:10:41

Det et bare en dårlig idé at skrive sms'er mens man køre og skal straffes hårdt, hvorfor man ikke må snakke håndfrit er dog lidt mærkeligt. Men der et vel mange der ikke kender grænsen og så det nemmest helt at banlyse elektroniske apparater i forbindelse med bilkørsel.. men hvad med GPS apparater?

0 0
Kim Harder 20-12-2011 12:17:45

GPS behøver ikke, at være nær så koncentrations forstyrende, som en telefonsamtale kan være. Den GPS vi bruger, har vi kun stemmen, som giver instruktionerne hvad vi foretage os, Sort skærm, så der er ikke noget, som kan forstyrer derfra.

Det bliver mere spændende, at se hvornår denne larmende musik bliver forbudt. Det er total umuligt for en fører, af en bil, hvor der bliver spillet så højt musik, at hører f.eks. et udryknings kørertøj. Da jeg bor ved et vejkryds, hvor ambulancen skak igennem hver gang den rykker ud, har jeg set nogle faretruende tilfælde, hvor det næsten er gået galt, fordig føreren af en bil skulle hører højt musik, og derfor overhørte udryknings kørertøjet.

0 0
drumme 20-12-2011 15:21:58

Ja men det sjove er, at der ikke er noget i loven som siger at et udryknings kørertøj har forkørelses ret. det vil sige at du faktisk lovligt kan kører og hører højt musik og holde din bane, samtidig spærrer for et udyknings køretøj uden bøde eller andet kan gives til dig. hvilket også er sindsygt..

0 0
NPIversen 20-12-2011 18:04:53

Det er forkert, se venligst Færdelseloven § 7 stk. 2:
"Når der ved kørsel med udrykningskøretøj anvendes særlige af justitsministeren fastsatte lyd- eller lyssignaler, skal andre trafikanter i god tid holde vejen åben for køretøjet. Kørende skal om nødvendigt standse."

0 0
20-12-2011 19:09:29

Jeps, lyder fornuftigt. Danm der er bare mange der køre råddent derude og det forekommer mig at det bliver værre og værre.

0 0
David 19-12-2011 15:17:20

Jeg så engang et program hvor de testede hjernen på en der snakker i telefon, problemet (som jeg forstod det)er at man flere gange under en samtale, har fokus 100% væk fra kørslen, kun 0,1 - 0,2 sekunder af gangen, men det er nok til at det kan gå galt. Når man snakker med folk der sidder i bilen, kan de i større grad leve sig med i hvornår det er sikkert at snakke og hvornår det ikke er.

0 0
19-12-2011 14:34:18

Et sjovt lille program på discovery channel, (myth busters)har faktisk testet det med at snakke i mobil og kører bil. Din opmærksomhed er nogenlunde som en spritbillists, så der er jo nok en grund til at de gør som de gør.

Det bliver så bare ikke sjovt at være kørende sælger, eller også gør det :D

0 0
19-12-2011 15:10:28

Ja man skal jo istedet se bilturen som et frikvarter. Hvis det giver færre trafikdræbte og færre hjernedøde bilister er det en god idé.

0 0

Om brug af cookies