Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   USA truer Apple med at tvinge sig adgang til iOS-kildekode

USA truer Apple med at tvinge sig adgang til iOS-kildekode

I konflikten mellem FBI og Apple om at åbne en krypteret iPhone 5c truer USAs justitsministerium nu Apple med at tvinge sig adgang til kildekoden i iOS.

Foto: idownloadblog.com

Der går nærmest ikke en dag, uden at konflikten mellem FBI og Apple udvikler sig, som i meget korte træk handler om, at FBI vil have adgang til en låst og krypteret iPhone 5c i forbindelse med efterforskningen af en af bagmændene bag terrorangrebet i San Bernardino i december sidste år.

Nu melder USAs justitsministerium sig ind i kampen med en indberetning mod Apple, hvor sagen tager en ny drejning. I en fodnote i det 43 sider lange dokument skriver justitsministeriet:

"På grund de årsager diskuteret ovenover kan FBI ikke selv ændre i softwaren i San Bernardino-bagmandens iPhone uden adgang til kildekoden og Apples private elektroniske signatur. Regeringen forsøgte ikke at tvinge Apple til at overgive disse til FBI, fordi den mente, at en sådan anmodning ville være mindre acceptabelt over for Apple. Hvis Apple dog foretrækker den fremgangsmåde, kan det måske give en anden mulighed, der kræver mindre arbejde for Apple-programmører”.

I en kommentar skriver Fortunes journalist Philip Elmer-DeWitt, at fodnoten ikke er spor anderledes end at sige: ”Vi kan gøre det på den nemme måde eller den svære måde. Giv os den lille ting, vi vil have - en måde at omgå jeres software på - eller vi tager det hele: Også jeres kronjuveler og kongelige segl”.

Apple kan altså se sig nødsaget til at overdrage hele den ellers lukkede iOS-software i iPhones til FBI, hvis it-giganten ikke giver sig over for FBIs krav om at bryde krypteringen i den ene iPhone 5c, som sagen - efter FBIs udsagn - kun drejer sig om. Den overbevisning deler Apple dog ikke, som frygter, at det kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis FBI kommer i besiddelse af et værktøj til at skaffe sig adgang til enhver iPhone.

Læs også: Apple: En dag kan FBI tvinge os til at overvåge din iPhone

Den fulde adgang til iOS-kildekoden mod Apples vilje vil være en måde, hvorpå FBI i teorien kan lægge en tilpasset udgave ind på gerningsmandens iPhone uden de skrappe sikkerhedsforanstaltninger med kryptering.

”Under mine 30 års praktisering tror jeg aldrig, at jeg har set et sagsresume, der var mere i hensigt at bagtale den anden side med falske beskyldninger og antydninger, og mindre i hensigt at fokusere på sagens realitet,” udtaler Apples ledende rådgiver og advokat, Bruce Sewell, til The Verge.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies