Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   USB-fugtighedssensor i Samsung Galaxy S7 giver problemer

USB-fugtighedssensor i Samsung Galaxy S7 giver problemer

Samsung har sørget for, at Galaxy S7 og S7 edge ikke kan oplades, mens og efter USB-porten har fået vand, men måske er den smarte funktion lidt for smart.

Foto: Samsung.com

En af de helt store fordele ved Samsung Galaxy S7 og S7 edge er, at Samsung har formået at gøre dem vand- og støvafvisende med en såkaldt IP68-certificering uden de irriterende flapper, der tidligere er brugt. Det efterlader naturligvis enkelte dele af telefonerne mere sårbare end andre - særligt USB-porten i bunden.

Derfor har Samsung udstyret de to topmodeller med en fugtighedssensor, der kan forhindre brugere i at oplade telefonerne, ikke kun mens, men også efter de har været under vand og dermed stadig være fugtige. Som det burde være de fleste bekendt, er vand og strøm ikke en god cocktail, og derfor er sensoren også meget følsom over for, om der er den mindste fugtighed i USB-porten, der kan udgøre en risico.

Læs også: Samsung: Derfor forsvandt microSD i Galaxy S6 og kom igen i Galaxy S7

Vurderet ud fra flere brugeres meldinger af Galaxy S7 og S7 edge er den dog muligvis for følsom. I en tråd på udviklingshjemmesiden XDA-developers rapporterer en ejer af Galaxy S7 edge, at han ikke har været i stand til at oplade sin Galaxy S7 fire timer, efter den var blevet udsat for vand - selv efter at have føntørret den. I stedet mødes han med beskeden "Fugt opdaget i ladestikket” i softwaren.

Samsung skriver i manualen til Galaxy S7, at man selv skal sørge for, at USB-porten er helt tør, inden man prøver at oplade den: ”Hvis du oplader enheden, mens multifunktionsstikket er vådt, kan enheden blive beskadiget. Tør multifunktionsstikket grundigt af, før enheden oplades. Hvis enheden ikke oplader korrekt, bør du indlevere enheden og opladeren til et af Samsungs servicecentre."

Også problemer med uoriginale ladekabler

Umiddelbart skulle man ikke mene, at problemet er så stort, da det først og fremmest hører til sjældenhederne, at ens smartphone bliver sænket i vand, lige som de fleste formentligt er vedvidende om ikke at kombinere vand og elektronik.

Det ser dog ud til, at den følsomme fugtighedssensor ikke kun slår ladefunktionen fra, når fugt registreres. Flere brugere melder også om problemer med brugen af ladekabler fra tredjepart, hvor beskeden i Android igen popper op og forhindrer brugere i at oplade Galaxy S7 og Galaxy S7 edge. En af disse er en bruger i samme tråd på XDA-developers, hvor et 3 meter langt uoriginalt USB-kabel ikke fungerer.

Læs også: Samsung Galaxy S7 edge udsat for første bøjetest

Der vil i de kommende uger tegne sig et bedre billede af, hvor udbredt disse problemer med den følsomme fugtighedssensor i Galaxy S7 og S7 edge er, da de først lander i de europæiske og danske butikshylder den 11. marts.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies