Usikkerhed om iPad-salget i Danmark

Det er langt fra sikkert, at teleselskaberne får lov at sælge Apples iPad, når den frigives til salg i Danmark. Måske vil salget i stedet ske gennem eksklusive kanaler.

Usikkerhed om iPad-salget i Danmark

I sidste uge udsendte teleselskaberne TDC, Telenor, 3 og Telia en pressemeddelelse, der i den grad var styret af Apple. Med meget få undtagelser var teksterne nemlig fuldkommen ens.

Indholdet beskrev, at der snart kommer en række abonnementer, tilpasset iPad. Men det fremgik ikke, hvornår eller om teleselskaberne rent faktisk kommer til at sælge produktet.

Nu peger flere ting i retning af, at de danske teleselskaber slet ikke får iPad ind i deres forretninger.

Apple ændrer udsalgssteder

Kilder i telebranchen, som Mobilsiden.dk har været i kontakt med, oplyser, at salget af iPad sandsynligvis primært vil ske via Apples topforhandlere, som Humac og Eplehuset.

Kilderne, der af hensyn til deres job ønsker at være anonyme, fortæller – uafhængigt af hinanden – at der fra flere sider forhandles med Apple. Umiddelbart peger pilen dog i retning af et eksklusivt salg hos nogle udvalgte forhandlere, som f.eks. hos Apples “premium resellers”.

Der tales også om, at de ansatte hos Humac og Eplehuset har været på iPad kursus, hvilket skulle være en af betingelserne for at få lov til at forhandle Apples tavlecomputer. Det er i øvrigt også et krav fra Apple, at sælgerne de steder der vil sælge iPhone, har gennemgået et kursus. 

Forlængst i Danmark

Uanset hvordan man ser på iPad og Apple, så er der langt fra tale om et eksklusivt salg, når Apple officielt åbner for salget, da iPad i flere måneder har været tilgængelig gennem en lang række forhandlere, der har parallelimporteret produktet.

Senest har Apple endda udsendt en ny version af styresystemet iOS, version 4.2, der giver køberne af de importerede iPads mulighed for at opdatere enheden med dansk sprog og tastatur.

Spørgsmålet er så, om Apple via deres advokater vil prøve at få stoppet importsalget i Danmark.

Mobilsiden.dk følger sagen…

Fortsættelsen:

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 23/11/2010 fortsatte vi fortællingen med nyheden Ny dock til iPad fra Altec – Artiklen kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..