Usikkerhed om Sense-brugerflade til HTC Magic

Det er langt fra sikkert, at HTC Magic får adgang til Heros flotte brugerflade Sense.

Usikkerhed om Sense-brugerflade til HTC Magic

Flere netmedier har de seneste dage skrevet, at brugere af HTC Magic mod betaling vil få mulighed for at opgradere brugerfladen til Sense.

Årsagen til skriverierne er angiveligt følgende citat fra HTC-topchefen Peter Chou: “HTC Sense will be available on some other existing devices”. Dette har fået rygterne i gang, da HTC i den serie udover Hero, som allerede har Sense, kun har modellerne Dream (T-Mobile G1) og Magic.

“Sense” er navnet på den grafiske brugerflade som HTC sammen med produktet Hero har introduceret. HTC Sense svarer til TouchFlo på Windows Mobile enhederne.

Intet bekræftet

Selvom nogle medier skriver, at oplysningerne er bekræftet af HTC, har dette ikke været muligt for Mobilsiden.dk at verificere.

 – “Vi kommenterer ikke på rygter – men vil selvsagt meddele yderligere, såfremt det skulle blive aktuelt”, lyder det fra Peter Frølund, salgs- og marketingsdirektør for HTC i Norden, til Mobilsiden.dk

HTC Magic-kunderne må altså indtil videre væbne sig med tålmodighed.

Både en god og dårlig idé

Selvom det lyder enkelt at skifte brugerflade på Magic, kan der være mange strategiske overvejelser hos producenten, som gør, at det enten vil ske eller ikke ske.

På den ene side kan en Sense-opgradering måske booste Magic-salget i en periode, men på den anden side, får mobilsælgerne sværere ved at argumentere for, at kunden skal købe en Hero.

Til den brede målgruppe fremstår den nuværende Magic som et smidigt, let produkt, med mange muligheder. Omvendt udstråler Hero fest, farver og kompleksitet.

Med Sense på Magic, vil den pludselig få et mere komplekst udtryk – hvilket måske kan skræmme nogle af de mobilkøbere væk, som ikke lige er vildt tekniske.

Argumenterne svinger begge veje, men Mobilsiden.dk følger naturligvis sagen.

Læs også:
Hero og Magic vil tale dansk