Usynligt og selvrensende glas på vej til smartphones

Glas på smartphones har været under udvikling i mange år, nu kommer en usynlig version. Slut med spejlrefleks problem.

Usynligt og selvrensende glas på vej til smartphones

Skærmene på de første smartphones var ikke de mest holdbare man havde set. Sidenhen begyndte det såkaldte ”Gorilla glas” at komme på enhederne, det senere er blevet udviklet til et endnu stærkere produkt.

Men hvad med genskin? Når man står udenfor med ens mobile enhed, ser man ofte et reflekser i glasset, der sidder ovenpå selve displayet i telefonen. Det gør det sværere at se, hvad der står på selve displayet, og ofte kan det i direkte solskin nærmest være umuligt at se, hvad der står på skærmen.

Der er dog en løsning på vej. Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en ny type glas. Glasset er ikke alene helt uden refleksion, men skulle også være selvrensende.

Det betyder at skidt og snavs ikke skulle kunne sætte sig på skærmen, heller ikke fedtfingre.

Glasset er behandlet med en speciel nano-teknologi, og forskerne bag kalder det for ”multifunktionel overflade”

Glasset skulle ud over til computere, tablets, og smartphones også kunne bruges i vinduer, bilruder osv.

En meget kort video viser en del af funktionen herunder, og skulle man have lyst til at læse nærmere om glasset, kan det læses HER:

Mere om sagen

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 12/4/2012 kørte vi artiklen om Max Payne er nu ude til din smartphoneKlik her og læs artiklen.. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..