Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Uvidenhed gør at telekunderne ikke dropper fastnet

Uvidenhed gør at telekunderne ikke dropper fastnet

Fastnet er billigere end mobilen, tror danskerne, men det er ikke korrekt. En ekspert er forfærdet, og mener teleselskaberne udnytter uvidenheden.

<strong>Læs også:</strong><br /> - <a href=Fastnetnummeret kan nu flyttes til mobilen
 - Fastnet flyttes alligevel ikke helt til mobilen

Debat:
 - Debat om emnet, klik her!" />

Muligheden for at flytte fastnetnummeret til mobiltelefonen får ikke danskerne til at droppe 'den gamle med ledning' og vælge en ren mobilløsning, derimod er abonnementet og samtalepriserne langt mere væsentlige. Det viser en undersøgelse, TNS Gallup har foretaget for Sonofon. Den mest afgørende faktor for at opsige fastnet, er altså prisen.

Undersøgelsen, dokumenterer også, at den udbredte opfattelse er, at fastnettelefonen er billigst. Hele 67 procent har dette synspunkt.

Et hurtigt pristjek på TDCs hjemmeside viser, at danskerne i udpræget grad er fejlinformeret.

Fakta er, at opkald fra TDCs fastnet til mobiltelefoner koster helt op til 1,73 kroner pr. minut og opkald fra fastnet til fastnet ligger omkring 25 øre pr. minut plus opkaldsafgift.

Med en mobilløsning hos de billigste selskaber i markedet, kan de samme opkald foretages helt ned til 10 øre pr. minut. "Normalprisen" rundt omkring ligger dog stadig omkring 60 øre pr. minut, der endda hos nogle udbydere fås uden abonnement og opkaldsafgift. Det betyder, at mobilen i det store hele er billigere end fastnet, forudsat man husker at vælge det rigtige abonnement.

<p><strong>Fakta:</strong> Undersøgelsen er gennemført af TNS Gallup for Sonofon i 2007. Den er baseret på 1061 interviews af danskere over 15 år, repræsentativt udvalgt.</p>

Fakta: Undersøgelsen er gennemført af TNS Gallup for Sonofon i 2007. Den er baseret på 1061 interviews af danskere over 15 år, repræsentativt udvalgt.

TDCs kan tage det roligt

Selvom mobilen er billigere end fastnet, behøver TDC ikke ryste i bukserne af skræk for, at kunderne forsvinder "over night". Danskernes uvidenhed er nemlig årsagen til, at fastnet ikke afvikles i højt tempo.

Udover, at de fleste tror, fastnet generelt er billigere end mobilen, mener 43 procent, de skal have fastnet for at få internet, 29 procent mener på grund af kombination med bredbånd ikke, det kan betale sig at skifte, mens 47 procent slet ikke har planer om at skifte.

 - "Det er jo forfærdeligt. Kundernes uvidenhed og magelighed udnyttes af teleselskaberne ", siger direktør i Netplan Torben Rune, som rådgiver om teleløsninger.

 - "Kunderne har i høj grad også et ansvar selv. Mange tror at fem øre her og 25 øre dér, er småpenge, men i en familie kan det betyde rigtig meget på regningen. Det er sjovt at se, mange bruger ugevis på at spare 500 kroner på en fladskærm, mens telefoni ikke skænkes en tanke - og det til trods for, der lynhurtigt kan hentes flere tusinde i besparelse", siger Torben Rune.

Interessant er det, at cirka halvdelen af danskerne ikke mener, at mobilen kan erstatte fastnettelefonen (51%), da den anses som "familiens fælles telefon".

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies