Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Uvis fremtid for nummeroplysningen

Uvis fremtid for nummeroplysningen

Politikerne vil fjerne 118 fra TDCs forsyningspligt, men hvad der skal blive af tjenesten er usikkert.

Fremtiden er uvis for nummeroplysningen på 118. Politikerne er enige om at ændre systemet, men er uenige om, hvorvidt den bør sendes i udbud, liberaliseres helt eller noget helt tredje. Krak, De Gule Sider og Eniro er klar i kulissen.

I dag er det TDC, der varetager nummeroplysningen som en del af en forsyningspligt, som et flertal i folketinget nu vil fjerne.

Hos Venstre taler teleordfører Torsten Shack Pedersen om liberalisering på området. Han siger til Børsen, at han ser både mulighed for lavere priser for nummeroplysning og tjenester som email og lignende, hvis der indføres konkurrence.

Ved Socialdemokraterne, der også er med teleforligskredsen, er teleordfører Magnus Heunicke mere stemt for at sende 118 i udbud, blandt andet fordi mange konkurrenter kan forvirre danskerne, der ikke bruger tjenesten ofte.

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult vurderer dog, at en liberalisering er at foretrække fremfor at sende nummeroplysningen i udbud og skabe et nyt monopol.

Marketingsdirektør Dorthe Rømer fra De Gule Sider siger til Børsen, at man hos dem foretrækker liberalisering, da markedet er svært at komme ind på, fordi 118 er ret indarbejdet i Danmark.

De Gule Sider har allerede en lignende tjeneste på 1810 og ønsker 118-nummeret helt afskaffet.

Også direktør Henrik Dyring fra Eniro og administrerende direktør Ove Leth-Sørensen fra Krak siger til Børsen, at de vil byde ind, hvis det bliver muligt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies